Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ρωσία 2 Αυγούστου 2022

G7: Εξετάζουν μέτρα για τον περιορισμό των κερδών της Ρωσίας από το πετρέλαιο

G7: Εξετάζουν μέτρα για τον περιορισμό των κερδών της Ρωσίας από το πετρέλαιο

Shutterstock

Η G7 προβληματίζεται για τα έσοδα της Ρωσίας

Η G7 εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να επωφεληθεί από τις υψηλές τιμές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου εκτός εάν αυτό αγοραζόταν σε ή κάτω από μια καθορισμένη τιμή.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε από τη Βρετανία, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 7 είπαν ότι εξετάζουν: «μια συνολική απαγόρευση όλων των υπηρεσιών που επιτρέπουν τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου θαλάσσης παγκοσμίως, εκτός εάν το πετρέλαιο αγοράζεται στην τιμή ή κάτω από την τιμή που θα συμφωνηθεί σε συνεννόηση με τη διεθνή συνεργάτες».

«Κατά την εξέταση αυτής και άλλων επιλογών, θα μελετήσουμε επίσης μηχανισμούς μετριασμού παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα μας για να διασφαλίσουμε ότι οι πιο ευάλωτες και επηρεαζόμενες χώρες θα διατηρήσουν την πρόσβαση στις ενεργειακές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», προσέθεσαν.

Η ομάδα G7 των πλούσιων ανεπτυγμένων οικονομιών αποτελείται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χώρες μέλη προσπάθησαν να βρουν τρόπους να καλύψουν τις ελλείψεις ενέργειας και να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές, ενώ τηρούν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα, εν μέσω αντιπαράθεσης με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Καθώς αποκλείουμε σταδιακά τη ρωσική ενέργεια από τις εγχώριες αγορές μας, θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε λύσεις που μειώνουν τα ρωσικά έσοδα από υδρογονάνθρακες, που θα υποστηρίζουν τη σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και θα ελαχιστοποιούν τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube