Weather Icon

Τζεμίλ Μπαγίκ: Η Τουρκία χωρίς το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να συνεχίζει να διαπράττει εκλήματα εναντίον των Κούρδων

Τζεμίλ Μπαγίκ: Η Τουρκία χωρίς το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να συνεχίζει να διαπράττει εκλήματα εναντίον των Κούρδων

Το ΝΑΤΟ είναι συνένοχος σε όλα τα εγκλήματα που διαπράττει η Τουρκία

Ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, Τζεμίλ Μπαγίκ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι συνένοχος σε όλα τα εγκλήματα που διαπράττει το τουρκικό κράτος κατά των Κούρδων.

Ο συμπρόεδρος Μπαγίκ απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας στο πλαίσιο των Κούρδων, στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο ANF για δύο συνεχόμενες ημέρες. Σημειώνοντας ότι από την ίδρυση του PKK, το ΝΑΤΟ βοηθά το τουρκικό κράτος να διαπράξει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, με βάση την ιδεολογία που λέει ότι η Τουρκία ανήκει μόνο στους Τούρκους, στο τουρκικό έθνος, στο τουρκικό κράτος και στην τουρκική σημαία.

Ο Μπαγίκ συνόψισε τα εξής:

“Το τουρκικό κράτος κάνει σφαγές, σφαγιάζει λαούς, αλλά κανείς δεν μιλάει. Και πάλι, χρησιμοποιούν χημικά όπλα και διάφορες βόμβες εναντίον των ανταρτών, και κανείς δεν μιλάει. Η κατοχή διευρύνεται, κάνει σφαγές, αλλάζει δημογραφικά ολόκληρες περιοχές και δεν μιλάει κανείς. Επειδή είναι χώρα του ΝΑΤΟ, το τουρκικό κράτος τα κάνει όλα αυτά με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ. Αν δεν τα δεχόταν όλα αυτά το ΝΑΤΟ, το τουρκικό κράτος δεν θα είχε τη δύναμη να κάνε αυτά τα πράγματα.

Τι κρύβεται κάτω από την ταμπέλα της “τρομοκρατίας”

Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το κίνημά μας, δολοφόνησαν τον Olof Palme και κατηγόρησαν το PKK γι’ αυτό. Ο Olof Palme ήθελε να έρθει σε επαφή με το PKK και τους Κούρδους και να βοηθήσει. Επειδή το είδαν αυτό, το πρόλαβαν. Σκότωσαν τον Olof Palme και ρίξαν την ευθύνη στο PKK. Με μια τέτοια συνωμοσία έβαλαν το PKK στη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων». Το τουρκικό κράτος το εκμεταλλεύεται αυτό και λέει, «μπορώ να σκοτώσω όποιον εγώ θεωρώ μέλος του PKK, αυτό είναι δικαίωμά μου». Το ΝΑΤΟ και τα μέλη του έθεσαν τις βάσεις για αυτό.

Στη Μαδρίτη πήραν νέες αποφάσεις σχετικά με το κίνημά μας, τον κουρδικό λαό και τη Ροζάβα. Η πολιτική του Ερντογάν κατά του ΡΚΚ είναι η εθνοκάθαρση, η πολιτική του εναντίον του κουρδικού λαού είναι η γενοκτονία και η πολιτική του εναντίον των λαών της περιοχής είναι η νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτή η πολιτική λοιπόν έγινε αποδεκτή στη Μαδρίτη.

Εγκρίνει την εισβολή στη Ροζάβα

Το τουρκικό κράτος διαπράττει σφαγές, κάνοντας στον κουρδικό λαό γενοκτονία. Ο κουρδικός λαός δεν αποτελεί απειλή για το τουρκικό κράτος, αντίθετα, το τουρκικό κράτος είναι απειλή για τον κουρδικό λαό. Θέλει να εξοντώσει τον κουρδικό λαό. Θέλει να εξαλείψει τα πάντα που έχουν σχέση με τους Κούρδους και το Κουρδιστάν. Δεν είναι το τουρκικό κράτος που πρέπει να υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ, αλλά τον κουρδικό λαό. Η καπιταλιστική νεωτερικότητα υποστηρίζει τη γενοκτονική πολιτική του τουρκικού κράτους. Ο λαός μας πρέπει να το δει αυτό πολύ καλά. Δεν αποδέχθηκαν το αίτημα του τουρκικού κράτους να συμπεριληφθεί η Ροζάβα στη λίστα των «τρομοκρατών», αλλά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το αίτημα του τουρκικού κράτους εκπληρώθηκε. Εγκρίνουν την απόφαση του τουρκικού κράτους για εισβολή στη Ροζάβα (ΒΑ Συρία).

Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων μετά την έγκριση που πήρε η Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Αφού το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αποδέχθηκαν τη γενοκτονική πολιτική του τουρκικού κράτους, το τουρκικό κράτος αύξησε ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις του εναντίον των Κούρδων. Αύξησε τις επιθέσεις και τις σφαγές του εναντίον της Ροζάβα, του Μπασούρ (Ν. Κουρδιστάν – Β. Ιράκ) και των ανταρτών μας. Δημοκράτες, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, σε όλους τίθεται σε απαγόρευση η δράση τους,  τους συλλαμβάνουν και τους βασανίζουν όλους στην Τουρκία. Σημαίνει ότι το τουρκικό κράτος έπεισε το ΝΑΤΟ να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.

Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει τον λαό μας

Κανείς δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει τον κουρδικό λαό. Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική ή να επωφεληθεί από τις σφαγές κατά του κουρδικού λαού. Αυτή η εποχή έχει περάσει, ο κουρδικός λαός έχει πλέον συνείδηση. Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να αιχμαλωτίσει τον κουρδικό λαό, τον Ηγέτη μας Άπο ή το PKK. Ό,τι και να κάνει το τουρκικό κράτος με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες του, δεν μπορεί να σωθεί. Δεν μπορεί να τελειώσει τους Κούρδους, δεν μπορεί να αιχμαλωτίσει τον Ηγέτη μας Άπο και το PKK. Ας εγκαταλείψουν αυτές τις πολιτκές και ας σεβαστούν τον κουρδικό λαό.»

Πηγή: ozgurpolitika.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube