REAL TIME |

Weather Icon

Τούρκοι φωνάξαν σύνθημα υπέρ του Πούτιν στο ματς Φενέρμπαχτσε-Ντιναμό Κιέβου! Επεισόδιο με Λουτσέσκου που αρνήθηκε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τούρκοι φωνάξαν σύνθημα υπέρ του Πούτιν στο ματς Φενέρμπαχτσε-Ντιναμό Κιέβου! Επεισόδιο με Λουτσέσκου που αρνήθηκε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό που συνέβη στο Σουκρού Σαράτσογλου. Το φαβορί αποκλείστηκε από μία… εμπόλεμη ομάδα.

Ιστορική πρόκριση πραγματοποίησε η Ντιναμό Κιέβου στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Champions League. Μετά το 0-0 στην Πολωνία, η ομάδα, η οποία βιώνει τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αφού έπαιξε μόνο με δύο ξένους (και δεν παίζει στη φυσική της έδρα) απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας 2-1, στην παράταση, μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Στο Σουκρού Σαράτσογλου έγινε ανοιχτό παιχνίδι μετά τη λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς. Αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες, αλλά η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ισμαΐλ Γιουκσέκ στο 53′ και το γκολ του Βιτάλι Μπουγιάλσκι έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 70′, όμως ο Ένερ Βαλένσια απέτυχε να ισοφαρίσει. Λίγο αργότερα, ο Εμρέ Μορ που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπρούμα. Εν τέλει, ο Ατίλα Σάλαϊ βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 89′ κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, η Ντινάμο είχε περισσότερες τελικές και βρήκε δεύτερο γκολ με τον Αλεκσάντρ Καραβάεφ, με συνέπεια να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο, στέλνοντας τη Φενέρμπαχτσε στο Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ζόρζε Ζεζούς δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον συμπατριώτη μας, Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Ένα άλλο ντεσού της αναμέτρησης είναι, ότι οι Τούρκοι οπαδοί φώναξαν σύνθημα, τραγουδώντας το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν τους Ουκρανούς. Συγκεκριμένα, αυτό συνέβη όταν ο παίκτης της Ντιναμό Κιέβου, Μπουγιάλσκι πανηγύρισε το γκολ κάνοντας χειρονομία με τα χέρια σαν αετός που χρησιμοποιείται ως σύμβολο από την διαχρονικά αντίπαλό της, Μπεσίκτας. 

Η ομάδα του Κιέβου όμως έδωσε την απάντησή της μέσα στο γήπεδο απέναντι στη Φενέρ. Η αποθέωση μάλιστα προς τον πρόεδρο της Ρωσίας είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του προπονητή των Ουκρανών, Μιρτσέα Λουτσέσκου, να μην εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία έχει διαδραματίσει περίεργο ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εξόπλισε τους Ουκρανούς με drone Bayraktar, στη συνέχεια δεν επέβαλλε κυρώσεις στη Ρωσία, ούτε έκλεισε το εναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και προσπάθησε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της ειρήνης. Μάλιστα πέτυχε να γίνει η Κωνσταντινούπολη κόμβος μεταφοράς των ουκρανικών σιτηρών τα οποία εξαιτίας του πολέμου είχαν εγκλωβιστεί στα ουκρανικά λιμάνια. Περίπου 25 εκατομμύρια τόνοι έμειναν αδιάθετοι εντείνοντας το πρόβλημα επισιτιστικής κρίσης, η οποία έχει αρχίσει εδώ και καιρό να δείχνει τα δόντια της και να απειλεί την ανθρωπότητα.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube