Weather Icon
Video , Τουρκία 26 Ιουλίου 2022

Tην πρώτη παρτίδα φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων «Sungur» παρέλαβε ο τουρκικός στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)

Tην πρώτη παρτίδα φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων «Sungur» παρέλαβε ο τουρκικός στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή, ο επικεφαλής των αμυντικών βιομηχανιών στην τουρκική προεδρία, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν στον στρατό η πρώτη παρτίδα πυραύλων εδάφους-αέρος Sungur που εκτοξεύονται με τον ώμο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντεμίρ ανέφερε ότι οι πύραυλοι Sungur είναι  για την καταπολέμηση των μαχητών, των drones και των ελικοπτέρων. Επισήμανε ότι οι πύραυλοι Sungur, σε σχέση με τα ισοδύναμα όπλων τους, έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές, έχουν την ικανότητα να κλειδώνουν τον στόχο από βεληνεκές πέρα ​​από το εύρος της όρασης και είναι ανθεκτικοί σε παραπλανητικούς στόχους (θερμικά μπαλόνια). Τόνισε ότι η Τουρκία σταματά έτσι την ανάγκη της να εξασφαλίσει αυτού του είδους τα όπλα από το εξωτερικό.

Το Sungur Air Defense Missile System είναι ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας που χρησιμοποιείται στην αεράμυνα μικρής εμβέλειας κινητών/σταθερών μονάδων και εγκαταστάσεων στο πεδίο της μάχης και σε πιο περιορισμένη περιοχή. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατό με διαφορετικές ενσωματώσεις πλατφορμών.

Το βεληνεκές 8 χιλιομέτρων (5 μίλια) του πυραύλου αεράμυνας που χρησιμοποιείται στο σύστημα ξεχωρίζει ως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που διακρίνει το Sungur από τα αντίστοιχα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα. Ενώ το πυραυλικό σύστημα αυξάνει την ακρίβεια των στόχων που χτυπήθηκαν με την τεχνολογία Imaging Infrared Seeker (IIR), έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην καταστροφή εναέριων στόχων με την κεφαλή του, η οποία έχει υψηλότερη εκρηκτική ισχύ από το παρόμοιο σύστημα που υπάρχει σε απόθεμα.

Το σύστημα πρόωσής του, το οποίο του επιτρέπει να είναι πιο αποτελεσματικό σε μεγαλύτερη εμβέλεια από τα αντίστοιχά του, και η χρήση σκοπευτικών, που επιτρέπουν στον χρήστη να ανιχνεύει και να βλέπει τον στόχο από μεγάλη απόσταση πριν από την βολή, είναι άλλες τεχνολογίες που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και ακρίβεια του πυραύλου.

Έχοντας το Σύστημα Αναγνώρισης Φίλου ή Εχθρού (IFF), το Sungur προσφέρει επίσης διάφορα πλεονεκτήματα στον χρήστη με την ικανότητά του να κλειδώνει στον στόχο πριν γίνει εκπυρσοκρότηση.

Η Roketsan συνεχίζει επί του παρόντος την ενοποίηση του συστήματος με πλατφόρμες θαλάσσης και αέρα, ενώ είχε ήδη ενσωματωθεί στο τακτικό τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα Vuran ως πλατφόρμα ξηράς σε σύντομο χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Με πληροφορίες από Turk Press, Daily Sabah,  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube