Weather Icon

Στρατηγός Φλώρος: Ενημέρωσα τα μέλη του Κογκρέσου για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Στρατηγός Φλώρος: Ενημέρωσα τα μέλη του Κογκρέσου για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Υποδέχτηκα σήμερα την Αντιπροσωπεία των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στο #ΓΕΕΘΑ η οποία συνοδευόταν από την Α.Ε. Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείτο από τα μέλη του Κογκρέσου Gregory Meeks ως επικεφαλής και Chairman του House Foreign Affairs Committee τον Congressman David Cicilline τον Congressman Ted Deutch την Congresswoman Stacey Plaskett και τον Congressman G. K. Butterfield

Στο πλαίσιο της συνάντησης επεσήμανα την σημασία της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Αναφέρθηκα στις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως προς την άμυνα και ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου, στην ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στις δράσεις του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της Ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας μεταξύ άλλων και μέσω της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, και στην διεύρυνση της Συμμαχίας με την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας κατά την Σύνοδο της Μαδρίτης.

Ενημέρωσα τα μέλη του Κογκρέσου για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και τις προκλητικές ενέργειες της, οι οποίες πέραν των συνεπειών τους σε διμερές επίπεδο επιδρούν δυσμενώς στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, όπως και στην συνοχή της Συμμαχίας στην νοτιοανατολική πτέρυγά της.

Μίλησα επίσης για τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο των στρατιωτικών συνεργασιών και των εταιρικών σχημάτων που έχουν αναπτυχθεί σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο με Χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και εδραίωση του ρόλου της Ελλάδος ως αξιόπιστου συμμάχου, εταίρου και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας αναφέρθηκα στην διμερή στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία αναπτύσσεται διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα έπειτα και από την πρόσφατη επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, καθώς και στην έμφαση που αποδίδουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου.

Επιπλέον, έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη έγκριση από την Γερουσία των ΗΠΑ του «Νόμου για την Άμυνα και την Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας» με την οποία αναγνωρίζεται η στρατηγική σημασία της Χώρας μας για την ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube