Weather Icon
Video , Περιβάλλον 27 Ιουλίου 2022

SOS από ειδικό! Χάσαμε την αριθμητική στην πυρκαγιά της Δαδιάς – Δεν είναι δικαιολογία η κλιματική αλλαγή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

SOS από ειδικό! Χάσαμε την αριθμητική στην πυρκαγιά της Δαδιάς – Δεν είναι δικαιολογία η κλιματική αλλαγή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

SOS από ειδικό! Χάσαμε την αριθμητική στην πυρκαγιά της Δαδιάς – Η κλιματική αλλαγή δεν είναι δικαιολογία.

Ο Κώστας Ποϊραζίδης καθηγητής περιβαλλοντος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πρώην πρόεδρος φορέα διαχείρισης του Εθνικού πάρκου Δαδιάς, αναφέρει ότι η οικολογική καταστροφή από τη φωτιά που καίει για έβδομη ημέρα στο Δάσος της Δαδιάς είναι τεράστια. Έχει κάψει σχεδόν το 10% της συνολικής του έκτασης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ Ποϊραζίδης, δήλωσε πως τα 400.000 στρέμματα της συνολικής έκτασης εκτιμάται ότι έχουν ήδη καεί 30.000 με 40.000 στρέμματα.

Έκανε λόγο για λάθη τις πρώτες ώρες της φωτιάς. Θα έπρεπε να την είχαν σβήσει την πρώτη νύχτα. Αντιθέτως ο αέρας γύρισε τη φωτιά και την έστειλε στον πυρήνα του Δάσους.

Επικαλέστηκε πληροφορίες που αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να εκδηλώθηκε από παράτυπους μετανάστες που μπαίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

«Αυτές οι μεγάλες φωτιές θα σιγοκαίνε για πάρα πολλές ημέρες. Για 15-20 μέρες θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επίβλεψη για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις» σημείωσε.

Επέκρινε την πολιτεία για τη διαχείριση των δασών. Δίνουν δισεκατομμύρια στον αέρα και τώρα τρέχουμε να σώσουμε τα δάση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube