REAL TIME |

Weather Icon
Ιαπωνία 8 Ιουλίου 2022

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο ΑΆμπε μετά τη δολοφονική επίθεση

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο ΑΆμπε μετά τη δολοφονική επίθεση

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υπέκυψε στα τραύματά του – Είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση ενώ μιλούσε σε προεκλογική εκδήλωση στην πόλη Νάρα.

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη Νάρα.

Ο 67χρονος Άμπε κατέληξε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σε κάποια στιγμή άνδρας πλησίασε από πίσω από τον Αμπε κρατώντας ένα αυτοσχέδιο όπλο και τον πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα, μια στο ύψος της καρδιάς και μια στον λαιμό.

Ο δράστης είναι 42 ετών, πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού που, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ήταν δυσαρεστημένος με τον βετεράνο πολιτικό.

Το όνομά του είναι Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος της πόλης Νάρα όπου μιλούσε ο Άμπε.

Βίντεο με τη στιγμή της δολοφονίας του Άμπε:

“Ο Σίνζο Άμπε διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μας με ακατάσχετη αιμορραγία. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τον σώσουμε”.

Ποιος ήταν ο Σίνζο Άμπε
Ο Σίνζο Άμπε (Τόκιο, 21 Σεπτεμβρίου 1954 – Νάρα, 8 Ιουλίου 2022) ήταν Ιάπωνας πολιτικός, πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και δύο φορές πρωθυπουργός της Ιαπωνίας από τις 26 Δεκεμβρίου 2012 ως τον Σεπτέμβριο του 2020 και νωρίτερα από το 2006 μέχρι το 2007.

Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1954 στην πόλη Ναγκάτο της περιφέρειας Γιαμαγκούτσι, αλλά σύντομα η οικογένειά του μετακόμισε στο Τόκιο. Η οικογένεια του Σίνζο Άμπε είχε σημαντική παρουσία στην πολιτική σκηνή της Ιαπωνίας. Ο παππούς του Καν Άμπε και ο πατέρας του Σίνταροου Άμπε υπήρξαν βουλευτές, ενώ η μητέρα του, Γιόκο Κίσι, ήταν κόρη του Πρωθυπουργού της Ιαπωνία Νομπουσούκε Κίσι.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Σεϊκέι απ’ όπου αποφοίτησε το 1977. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αμερική όπου συνέχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες.

Ο Άμπε έγινε γνωστός για τα “Αμπενόμικς”, το μίγμα πολιτικής που ακολουθούσε για την αντιμετώπιση της χρόνιας οικονομικής στασιμότητα που ταυτόχρονα προέβλεπε τόνωση της οικονομίας, νομισματική χαλάρωση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube