Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία 19 Ιουλίου 2022

Η Ζαχάροβα πήρε θέση για το θέμα του Nordstream και πέταξε το καρφάκι της για τις κυρώσεις

Η Ζαχάροβα πήρε θέση για το θέμα του Nordstream και πέταξε το καρφάκι της για τις κυρώσεις

Θέση για την υπόθεση που έχει προκαλέσει θόρυβο τις τελευταίες ημέρες και αφορά τη συντήρηση του Nordstream1 πήρε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι εργασίες συντήρησης του #NordStream είναι ένα ετήσιο συνηθισμένο γεγονός στο πλαίσιο του προγράμματος μακροπρόθεσμης διαχείρισης της ακεραιότητας του ακινήτου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική, ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία του», ανέφερε η Ρωσίδα διπλωμάτισσα και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα των εργασιών συμφωνήθηκε και συντονίστηκε εκ των προτέρων με τους μεταφορείς και προμηθευτές τωυ φυσικού αερίου».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε, πως η Ρωσία θεωρεί «ακατάλληλες» οποισδήποτε διαδόσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Στο τέλος η Ζαχάροβα πέταξε το καρφί της για το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου συνδέοντάς το με τις κυρώσεις. 

«Όσον αφορά τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου στο μέλλον, πολλά θα εξαρτηθούν από τους εταίρους μας: είτε η ζήτηση φυσικού αερίου, είτε η πρόληψη των αρνητικών επιπτώνεων από τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις για τη λειτουργία του, όπως συνέβη με την επισκευή της τουρμπίνας της Siemens στον Καναδά», κατέλαξε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube