Weather Icon

Η Αρμενία αγοράζει drones από την Ινδία

Η Αρμενία αγοράζει drones από την Ινδία

Ο ινδικός τύπος δημοσίευσε αξιοσημείωτες πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία Αρμενίας-Ινδίας. Η ινδική διαδικτυακή έκδοση DNA έγραψε ότι η Αρμενία διαπραγματεύεται την αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων όπλων από την Ινδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ινδικών ΜΜΕ, τον Ιούνιο, η αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί το Υπουργείο Άμυνας για το σκοπό αυτό επισκέφτηκε την Ινδία και συναντήθηκε με τους Ινδούς εταίρους.

Στο άρθρο με τίτλο «Η Αρμενία στρέφεται πρός την Ινδία για στρατιωτικό εξοπλισμό στον απόηχο του πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν», η ινδική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που παρείχε ανώνυμος Ινδός αξιωματούχος, αναφέροντας ότι η αρμενική αντιπροσωπεία βρισκόταν στην Ινδία με λίστα των όπλων που θέλει να αγοράσει η οποία περιλαμβάνει επίσης Ινδικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

“Αν και λίγα είναι γνωστά για το περιεχόμενο της λίστας, επιβεβαιώνεται όμως, ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι στην κορυφή της λίστας. Αλλά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν ήταν το μόνο πράγμα στη λίστα, επιβεβαίωσε ο αξιωματούχος χωρίς να αναφέρει τις λεπτομέρειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αρμενία δείχνει ενδιαφέρον για τον ινδικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Η Αρμενία υπέγραψε συμφωνία 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την Ινδία για να αγοράσει ινδικά ραντάρ SWATHI, ” γράφει η εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας στις 13 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας Σουρέν Παπικιάν και ο πρέσβης της Ινδίας στην Αρμενία Κισάν Νταν Ντεβάλ τόνισαν τη σημασία της υπογραφής της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Αρμενίας και της Ινδίας. Αργότερα, σε συνέντευξη στο “Armenpres , ο Πρέσβης Ντεβάλ επιβεβαίωσε ότι η αρμενική πλευρά δείχνει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αμυντικών δεσμών με την Ινδία.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube