Weather Icon
Video , Τουρκία 5 Ιουλίου 2022

Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία με μια επιθετική στρατηγική κερδίζει στοχεύσεις

Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία με μια επιθετική στρατηγική κερδίζει στοχεύσεις

Εξόχως αποκαλυπτικός ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής , εξηγεί στον 98.4 γιατί κατά την γνώμη του, η Τουρκία είναι πλέον στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. με φόντο την ανακατανομή ισχύος στην σύγκρουση Δύσης με Ρωσία και στο βάθος Κίνα.

Τονίζει ότι η Τουρκία με μια επιθετική στρατηγική κερδίζει στοχεύσεις και την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπει την επεκτατική της πολιτική προς τον Ελληνισμό. Αντίστροφα, ο Ελληνισμός μετά από χρόνια καθήλωση σε λογικές κατευνασμού, λειτουργεί περισσότερο αντανακλαστικά στις κινήσεις της γείτονας χώρας .

Εξόχως αποκαλυπτικός ο πρέσβης και για την οπτική των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και των ΗΠΑ έναντι της στάσης διαπραγμάτευσης και πιέσεων που ασκεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, σε αντίθεση με την στάση του δεδομένου συμμάχου της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube