Weather Icon
Video , Συρία , Τουρκία , Τρομοκρατία 24 Ιουλίου 2022

Επίθεση κατά Χριστιανών με drone στην Συρία στα εγκαίνια της «Αγίας Σοφίας»! Αυτόπτης μάρτυρας ο Σάββας Καλεντερίδης

Επίθεση κατά Χριστιανών με drone στην Συρία στα εγκαίνια της «Αγίας Σοφίας»! Αυτόπτης μάρτυρας ο Σάββας Καλεντερίδης

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στη Συρία! Τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που υποστηρίζονται από την Τουρκία πραγματοποίησαν επίθεση με drone με στόχο τα εγκαίνια της «Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας» στο Κυβερνείο της Χάμα. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν. Πλάνα δείχνουν στιγμές της επίθεσης με drone.

Μάλιστα στο σημείο βρισκόταν και ο αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης! Το βράδυ θα μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ μέσω του καναλιού του ”Σάββας Καλεντερίδης”.

Αναλυτικά:

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν την Κυριακή από βομβαρδισμό εκκλησίας κατά τα εγκαίνια της στην κεντρική επαρχία Χάμα της Συρίας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσε μια θρησκευτική συγκέντρωση στην πόλη al-Suqaylabiyah κοντά στη Χάμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 12», ανέφερε.

Το SANA ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής για τα εγκαίνια της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία, επιβεβαίωσε την επίθεση.

Η επίθεση της Κυριακής έγινε δύο ημέρες μετά τον βομβαρδισμό που σκότωσε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, στην περιοχή Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Το Παρατηρητήριο είπε ότι οι θάνατοι της Παρασκευής στην επαρχία Τζισρ αλ-Σουγκούρ της βόρειας Συρίας προκλήθηκαν από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Περίπου η μισή επαρχία Ιντλίμπ, καθώς και τμήματα των επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Λατάκια ελέγχονται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, το πρώην franchise της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Άλλες ανταρτικές ομάδες στον τελευταίο θύλακα της ένοπλης αντιπολίτευσης στο καθεστώς της Δαμασκού παραμένουν επίσης ενεργές, με διάφορους βαθμούς τουρκικής υποστήριξης.

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube