REAL TIME |

Weather Icon
Σερβία 18 Ιουλίου 2022

Δήμαρχος Παγγαίου: «Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας, με ασφάλεια να γίνει η επιχείρηση και με ασφάλεια να αποδοθεί στους πολίτες»

Δήμαρχος Παγγαίου: «Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας, με ασφάλεια να γίνει η επιχείρηση και με ασφάλεια να αποδοθεί στους πολίτες»

Ο δήμαρχος Παγγαίου μιλά για το μοιραίο Antonov 12 που συνετρίβη σε αγροτική περιοχή των Αντιφιλίππων

Οι μετρήσεις που έγιναν από τα ειδικά κλιμάκια του στρατού έδειξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος ή κάποιος κίνδυνος για τον άνθρωπο –πέραν του αυτονόητου κινδύνου των πυρομαχικών που είναι διασκορπισμένα στην περιοχή- υπογραμμίζει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, διηγούμενος ουσιαστικά το στόρι με το μοιραίο Antonov 12 που συνετρίβη σε αγροτική περιοχή των Αντιφιλίππων. Ο ίδιος μίλησε για τις γρήγορες αντιδράσεις των υπηρεσιών, το πώς τον ειδοποίησαν αλλά και το πότε θα είναι εντελώς ασφαλής η εν λόγω αγροτική περιοχή.

Θλίψη για τα 8 θύματα, ευτυχώς δε θρηνούμε περισσότερα

«Πέρα από τη θλίψη που νιώθουμε για τους 8 αυτούς ανθρώπους, είμαι ικανοποιημένος που δε θρηνούμε περισσότερα θύματα σήμερα. Πέρα από το ότι δεν έπεσε σε κάποιο οικισμό το αεροσκάφος, το γεγονός ότι αποτρέψαμε τους συμπολίτες μας, από το πρώτο δεκάλεπτο, έτυχε να είμαι πολύ κοντά στην περιοχή και εγώ και αποτρέψαμε τους συμπολίτες που με όλη τους την καρδιά θέλησαν να βρεθούν εκεί για να σβήσουν την φωτιά. Αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν αν αυτοί οι άνθρωποι πήγαιναν ακόμη πιο κοντά σε μία περιοχή που και ακόμη και τώρα εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος για εκρήξεις. Απομακρύναμε τον κόσμο άμεσα και δεν τους αφήσαμε να βρεθούν πιο κοντά στο μοιραίο δυστύχημα που έγινε νομίζω ότι ο θεός μας βοήθησε για να μπορέσουμε να το καταφέρουμε».

Δεν εγκυμονεί ο κίνδυνος για περιβαλλοντική μόλυνση στην ευρύτερη περιοχή

«Το γεγονός ότι δεν εγκυμονεί ο κίνδυνος για περιβαλλοντική μόλυνση στην ευρύτερη περιοχή είναι πάρα πολύ σημαντικό και βέβαια οι προσπάθειες συνεχίζονται, θέλω να ενημερώσω ότι από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί επειδή είχανε κοπεί και τα καλώδια της ΔΕΗ και για αυτό μία περιοχή δεν έχει ρεύμα, περιμένουμε να φέρουν μία γεννήτρια από Αθήνα και ζήτησα από το κλιμάκιο του στρατού και παρενέβη στην περιοχή σήμερα πολύ νωρίς το πρωί ώστε να καθαρίσει ο χώρος κοντά στα καλώδια και εκεί είναι ήδη η ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Τώρα είναι αποκλεισμένη η περιοχή όπως ήταν και χθες δηλαδή από την επαρχιακή οδό Ελευθερούπολης – Σερρών και προς τα κάτω, προς το αγρόκτημα των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου και γίνεται η προσπάθεια από έξω προς τα μέσα να γίνεται ο έλεγχος από το ειδικό λόχο και σιγά-σιγά έτσι να δίνονται προς χρήση αγροτικές καλλιέργειες και σιγά-σιγά να πηγαίνουν προς το χώρο του δυστυχήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από τον στρατό αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί ίσως για ένα μήνα

«Υπήρχαν τρεις ειδικές δυνάμεις από τον στρατό και σήμερα ενισχύονται περισσότερο, είχα επικοινωνία και με τον υπουργό ο οποίος τώρα όμως είναι στην Αμερική και μιλώ με τον διευθυντή κ. Βάλαρη και προσπαθούν συνέχεια να στέλνουν νέες δυνάμεις προκειμένου να γίνεται όσο γίνεται πιο γρήγορα η αποκατάσταση. Από εκεί είχαμε άλλωστε άμεσα την πληροφόρηση για τα άτομα, την προέλευση του αεροπλάνου, για τα πυρομαχικά και για αυτο ήθελε ειδικό χειρισμό. Η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο μόνο για δύο ώρες το βράδυ διεκόπη, σήμερα γίνεται κανονικά, να τονίσω ότι σήμερα θα περιοριστεί αρκετά ο χώρος που απαγορεύεται αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από τον στρατό αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί ίσως για ένα μήνα. Γιατί με ασφάλεια πρέπει να γίνει όλη η επιχείρηση, με ασφάλεια να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες, είναι πολλά τα δεδομένα και οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Υπέθεσα πως θα ήταν κάποιο ελικόπτερο

«Εγώ δεν είδα το αεροπλάνο να πέφτει, εγώ οδηγούσα εκείνη την ώρα και πήγαινα στο Κοκκινόχωμα σε ένα πανηγύρι και μόλις μπήκα στο χωριό, πριν κατέβω από το αυτοκίνητο με πήρανε τηλέφωνο και μου λένε δήμαρχε έπεσε ένα αεροπλάνο! Κανένα ελικόπτερο φαντάστηκα ότι έπεσε αλλά όντως ήταν ένα αεροπλάνο και γύρισα απευθείας να πάω εκεί! Δε ξέραμε τι μετέφερε και πόσο επικίνδυνο ήταν, αυτός ήταν και ο σκοπός του συντονιστικού που κάναμε εκείνη τη νύχτα στο δημαρχείο και εγώ έπρεπε να πάρω την απόφαση μετά και από εισηγήσεις το αν θα έπρεπε να εκκενωθεί, που έπαιζε και αυτό το σενάριο, να εκκενωθεί ο οικισμός του Παλαιοχωρίου και των Αντιφιλιππων. Αλλά οι ενδείξεις και οι μετρήσεις που έγιναν και εκείνο το βράδυ έδειχναν ότι δεν υπήρχε περιβαλλοντικός κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος. Και άρα λοιπόν πάνω σε αυτή τη λογική θα μπορούσε να δημιουργηθεί περισσότερη αναστάτωση στον κόσμο αν παίρναμε μία τέτοια απόφαση. Όταν την Κυριακή το μεσημέρι που γινόντουσαν αλλεπάλληλες μετρήσεις και ήρθε και ο ειδικός λόχος και έχει έκανε ανάλογες μετρήσεις που ήθελε να κάνει φάνηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα όπως δεν υπάρχει και τώρα. Οι πάντες λειτούργησαν άμεσα, όλο το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά. Εγώ σήμερα είμαι εδώ στο γραφείο μου από τις 7 το πρωί και νιώθω σχετικά ήρεμος γιατί ήδη έχουν συντονιστεί πάρα πολλές δουλειές».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube