REAL TIME |

Weather Icon
Ορθοδοξία 5 Ιουνίου 2022

Συγκινητικό Τρισάγιο προ του τάφου του Δράμας Παύλου!

Συγκινητικό Τρισάγιο προ του τάφου του Δράμας Παύλου!
Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και με σκυθρωπά τα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων  έγινε  το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου, τρισάγιο επί του τάφου του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Δράμας Παύλου,  στην Ιερά Μονή Σίψας. Ο Σεβ. Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων μαζί  με τους Μητροπολίτες Κερκύρας και Παξών Νεκτάριο και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα ,ιδιαιτέρως  συγκινημένοι και οι τρεις  εκύκλωσαν τον τάφο του αοιδίμου Ιεράρχου και έψαλλαν στον αδελφό και συνεπίσκοπό τους το τρισάγιο.
Ήταν μια εικόνα που χαράχτηκε στη μνήμη μας.  Καθώς βλέπαμε γύρω- γύρω τις Μοναχές της δραστήριας Μονής να παρακολουθούν συγκινημένες αλλά  και τους λοιπούς χριστιανούς  που ήλθαν αυθόρμητα να παρακολουθήσουν και αυτή την εκδήλωση αγάπης και τιμής στον ποιμενάρχη τους που για 17 ολόκληρα χρόνια εποίμανε με αυταπάρνηση την ακριτική επαρχία Δράμας  αφήνοντας πίσω του  έργο λαμπρό και θαυμαστό για να το συνεχίσει και να το διατηρήσει ο διάδοχος του. Λες και ήταν μέλη μιας αρχαίας τραγωδίας, ενός αρχαίου δράματος που ο καθένας
που συμμετείχε σ´αυτό είχε ενεργό ρόλο σε ένα καθολικό πένθος που ξετυλίγονταν μπροστά στα μάτια μας.
Η Ηγουμένη της Μονής Σίψας Πορφυρία Μοναχή με την 30μελή αδελφότητα και συνοδεία της υποδέχτηκαν με υποδειγματική αρχοντιά- όπως άρμοζε στην περίσταση και στον Παύλο-   τους Αρχιερείς και τους λοιπούς πνευματικούς φίλους  και αδελφούς του Μακαριστού Ποιμενάρχη τους  που ήθελαν να είναι παρόντες σε αυτή την συγκινητική στιγμή. Αμέσως μετά οι Σεβ. Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο και επί του παρακείμενου τάφου της πρώτης Αγίας Ηγουμένης Ακυλίνας που εκοιμήθη το 2006. Η Ακυλίνα υπήρξε ο στυλοβάτης της Μονής Σίψας και αποτέλεσε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για πολλές Μοναχές και Ηγουμένες της εποχής μας,οι οποίες ακολούθησαν τα χνάρια της και τον δικό της τρόπο μοναχικής ζωής.
Λίγο νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης Ιουστίνος με Αγιορείτες πατέρες, φίλους του Παύλου από τα χρόνια της νιότης του, τέλεσε κατά το Αγιορείτικο τυπικό την λεγόμενη Πανυχίδα, δηλαδή μνημόσυνο με βάση την Αγιορειτική παράδοση.
Το παρών σε αυτό  έδωσε η μητέρα του αείμνηστου Παύλου, η αγαπημένη μας κυρία Ελπίδα, μαζί με την αδελφή του Δήμητρα. Η μητέρα του συντετριμμένη καθώς ήταν δεν είχε το κουράγιο να πάει προ του τάφου του παιδιού της. Αύριο Κυριακή θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό ναό Δράμας το 40ήμερο μνημόσυνο του.

 

Σ.Μ.Τ.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube