Ρωσία 26 Ιουνίου 2022

Πούτιν: Σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν τα πρώτα ταξίδια του στο εξωτερικό εν καιρώ πολέμου

Πούτιν: Σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν τα πρώτα ταξίδια του στο εξωτερικό εν καιρώ πολέμου

Sputnik/Kirill Kallinikov/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν

Τα πρώτα – επισήμως γνωστά – ταξίδια του στο εξωτερικό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος την επόμενη εβδομάδα, σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Τα πρώτα – επισήμως γνωστά – ταξίδια του στο εξωτερικό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Σύμφωνα με τον κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν προτού συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουϊντόντο για συνομιλίες πίσω στη Μόσχα.

Στην Ντουσάνμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τατζίκο πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν.

Στην Ασγκαμπάτ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, θα παραβρεθεί σε μια σύνοδο των χωρών της Κασπίας μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό ήταν εκείνο στο Πεκίνο πίσω στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασαν μια συνθήκη «απεριόριστης» σινορωσικής φιλίας λίγες ώρες προτού αμφότεροι παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube