Weather Icon
Νορβηγία , Ουκρανία 8 Ιουνίου 2022

Η Νορβηγία δωρίζει A/K πυροβόλα Μ-109 και οβίδες στην Ουκρανία

Η Νορβηγία δωρίζει A/K πυροβόλα Μ-109 και οβίδες στην Ουκρανία

Η Νορβηγία ενισχύει το πυροβολικό της Ουκρανίας

Η Νορβηγία δώρισε 22 αυτοκινούμενα πυροβόλα M109, καθώς και εξοπλισμό, ανταλλακτικά και πυρομαχικά για τα όπλα μεγάλης εμβέλειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η Νορβηγία έχει επίσης εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία για το πώς να χρησιμοποιούν τα M109, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας.

«Η εξέλιξη στον πόλεμο στην Ουκρανία υποδηλώνει τώρα ότι είναι απαραίτητο να δοθούν επίσης βαρύτερα συστήματα πυροβολικού και όπλων», δήλωσε στη δήλωση ο υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Μπιορν Άριλντ Γκραμ.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει δωρεές βαρέων όπλων για να το βοηθήσει να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Ένας Ουκρανός αξιωματούχος είπε στο POLITICO την Τρίτη ότι «αυτό που μας λείπει είναι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς. Χρειαζόμαστε πυροβόλα όπλα». Πρόσθεσε ότι ενώ οι ΗΠΑ, η βρετανία και η Αυστραλία είχαν στείλει κάτι παραπάνω από 100 οβίδες, η Ουκρανία χρειαζόταν άλλα 700 για να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

«Όσον αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά και τους γύρους που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι, είναι έξι προς ένα», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος. «Για κάθε έξι οβίδες που εκτοξεύονται εναντίον μας, υπάρχει μόνο μία οβίδα που επιστρέφει. Οι Ρώσοι κυριαρχούν όσον αφορά την ποσότητα όπλων που μπορούν να αναπτύξουν εναντίον των Ουκρανών».

Οι οβίδες και ο άλλος εξοπλισμός έχουν ήδη φύγει από τη Νορβηγία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, προσθέτοντας ότι το Όσλο ενδέχεται να μην δημοσιοποιήσει περαιτέρω δωρεές στο μέλλον.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube