REAL TIME |

Weather Icon

Ακάρ έβαλε την κασέτα να παίζει! Νέα πρόκληση με τις ίδιες ασυναρτησίες: ”Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα από την Ελλάδα”!

Ακάρ έβαλε την κασέτα να παίζει! Νέα πρόκληση με τις ίδιες ασυναρτησίες: ”Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα από την Ελλάδα”!

Νέες προκλητικές δηλώσεις είχαμε από τον Ακάρ κατά της χώρας μας!

Τι ανέφερε:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Έχουμε απαντήσει σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν αποκλείεται ποτέ να παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά τα θέματα, να παραβιάσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας ή να πούμε «ναι» σε κάποιο τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι», είπε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar παρευρέθηκε στην τελετή με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Musa Avsever, τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων ναύαρχο Adnan Özbal και τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό Hasan Küçükakyüz.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο Υπουργός Ακάρ αναφέρθηκε και στα θέματα άμυνας και ασφάλειας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις με την Ελλάδα, και δήλωσε ότι η Τουρκία είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, της φιλίας, της ειρήνης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου στο Αιγαίο. .

Χρησιμοποιώντας τη φράση «Θέλουμε ό,τι λέει το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες, θέλουμε να εκπληρωθούν», ο υπουργός Ακάρ δήλωσε ότι οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο και οι προσκλήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν και είπε:

«Κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική μας Ελλάδα σηκώνονται με πείσμα και επίμονα το πρωί και λένε «Τουρκία», πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ και λένε «Τουρκία». Συνεχίζει τις εχθρικές, προκλητικές ενέργειες και ρητορική του. Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον ελληνικό λαό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρατηρήσουμε ότι ορισμένοι συνταξιούχοι στρατιώτες, ορισμένοι πολιτικοί και ορισμένοι καθηγητές σε πανεπιστήμια καταλαβαίνουν τι έχουμε πει και το εκφράζουν εκεί. Αναμένουμε να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό διάλογος και εποικοδομητικό περιβάλλον, εκπλήρωση των υποσχέσεων και τήρηση των συμφωνιών».

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube