Weather Icon

Τούρκοι αναλυτές: “Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ελλάδα;”

Τούρκοι αναλυτές: “Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ελλάδα;”

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας από τα τουρκικά ΜΜΕ

Σενάρια για “πολιορκία” της Τουρκίας από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία βλέπουν αναλυτές από τη γείτονα χώρα, φτάνοντας στο σημείο να… διερωτώνται εάν η Αθήνα στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου επειδή “ετοιμάζεται για πόλεμο”.

Ειδικότερα, στην εφημερίδα Aksam ο αρθρογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ υποστηρίζει ότι η Τουρκία πολιορκείται από την Ελλάδα, “αφού αγοράζει δεκάδες Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο  λόγος είναι ένας. Ξεκάθαρα μιλάμε για πολιορκία της Τουρκίας”. 

Η εφημερίδα Hurriyet εστιάζει στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ δύο φορές με τον διευθυντή της εφημερίδας Αχμέτ Χακάν να “διερωτάται” για την Ελλάδα: “Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά”.

Στη Milliyet, σε άρθρο του ο Ζαφέρ Σαχίν σχολιάζει πως “στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνουν το δικό τους αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης”. Όπως γράφει ο ίδιος, “αυτός είναι και ο λόγος που εγκατέστησαν (σ.σ.: οι Αμερικανοί) εκεί στρατιωτική βάση” .

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube