Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Ως πότε θα υποχωρούμε μπροστά στον εκβιαστή;

Σάββας Καλεντερίδης: Ως πότε θα υποχωρούμε μπροστά στον εκβιαστή;

Σάββας Καλεντερίδης: Ως πότε θα υποχωρούμε μπροστά στον εκβιαστή;

Τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετέφερε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος σχολίασε την τοποθέτηση Πούτιν την «Ημέρα της νίκης», αλλά και την προγραμματισμένη επίσκεψη τουΈλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm στις 10 Μαΐου 2022.

Υπάρχουν δύο άξονες προέλασεις των Ρώσων, ενώ έχει σπάσει η γραμμή Μαζινό της Ουκρανίας σε δύο σημεία. Ο στόχος είναι να προελάσουν και να εγκλωβίσουν 40.000 στρατό. Θεωρούν, ότι έχουν επιτυχή εξέλιξη, γι’αυτό ανοίγουν σταδιακά και τα μέτωπα της Οδησσού με πυραυλικά χτυπήματα. Αν θέλουμε να συνοψίσουμε ποιοί είναι οι στόχοι των Ρώσων στην Ουκρανία, είναι να ολοκληρώσουν την κατάληψη εδαφών στο Ανατολικό Μέτωπο του Ντονμπάς και να καταλάβουν τη νοτιοδυτική Ουκρανία, ώστε να την καταστήσουν περίκλειστο κράτος. Επειδή εισέρχονται νέα όπλα στον ουκρανικό στρατό, ιδιαίτερα έξυπνα όπλα, παρατηρείται αυτοπεποίθηση στην ουκρανική πλευρά, ότι μπορεί να νικήσει. Γι’αυτό θα περιμένουμε να δούμε αν μπορούν να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας.

Σάββας Καλεντερίδης: Τότε θα ανατραπούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Της εμφάνισης Πούτιν είχαν προηγηθεί δύο δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο. Το ένα αφορούσε την αμερικανική βοήθεια στη βύθιση του “Moskva” και το άλλο ήταν η βοήθεια που προσφέρουν οι αμερικανικές υπηρεσίες στους Ουκρανούς. Τους δίνουν στοιχεία Ρώσων στρατηγών τους οποίους και σκοτώνουν με πλήγματα ακριβείας. Η αναφορά περί ανώνυμων πηγών των μυστικών υπηρεσιών είναι σαν ομολογία εμπλοκής. Αυτό αποτελεί αιτία κλιμάκωσης στις αμερικανορωσικές σχέσεις. Φαίνεται, ότι υπάρχουν κάποιοι κύκλοι στις ΗΠΑ που επιδιώκουν την αύξηση της έντασης. Επίσης άρθρο του Φρίντμαν έλεγε, ότι ο Μπάιντεν ήταν εξοργισμένος με αυτέ ςτις διαρροές. Ήταν κατευναστικός. Το ίδιο και ο Πούτιν. Ο λόγος του επίσης απολογιτικός.

Σάββας Καλεντερίδης: Ούτε Αρμαγεδδώνας ούτε πυρηνικός πόλεμος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τα ελληνοτουρκικά: Είναι διαφωτιστικές οι δηλώσεις του Ακάρ, ο οποίος μιλά για «Γαλάζια Πατρίδα» και καλεί την Ελλάδα σε διάλογο για τη δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου των περιοχών αυτών. Μεταφέρεται, ότι η Τουρκία για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο, θα ζητήσει τον αγωγό EastMed να περάσει από τα εδάφη της. Αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο πως θα γίνει αυτό, αφού το Κυπριακό είναι άλυτο. Αυτή η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο θα επεκταθεί και τις υπόλοιπες θάλασσες. Πιθανότατα να οδηγούμαστε, όχι στη συνεκμετάλλευση, αλλά στη συνδιαχείριση του πλούτου. Αυτό μας λέει ο Ακάρ. Η Τουρκία θέλει να έχει δικαιώματα ακόμα και έξι μίλια μακρυά από τη Ραφήνα και σε αυτόν τον πλούτο. Αυτό το πράγμα θα κληθούμε να διαχειριστούμε το επόμενο διάστημα. Ελπίζω ο Έλληνας πρωθυπουργός να πάει στις ΗΠΑ με αυτοπεποίθηση. Η Ελλάδα είναι συνεπέστατος σύμμαχος των ΗΠΑ. Ελπίζω να Μπάιντεν και γραφειοκράτες, ότι δεν μπορούμε να υποχωρούμε μπροστά στον εκβιαστή και υβριστή που είναι η Τουρκία.

Έτσι θα καταστραφεί η Ελλάδα και η Κύπρος | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube