REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 12 Μαΐου 2022

Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλούν παγκόσμια κρίση

Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλούν παγκόσμια κρίση
Σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη ο πληθωρισμός πλησιάζει ακόμα και το 20% είπε ο Putin
Την θέση πως οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση κατά της Ρωσίας είναι αυτές που προκαλούν την παγκόσμια κρίση διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.

«Αυτές οι κυρώσεις προκαλούν σε μεγάλο βαθμό μια παγκόσμια κρίση.
Αυτοί που τις επέβαλλαν, καθοδηγούμενοι από τις κοντόφθαλμες πολιτικές τους φιλοδοξίες και από τη «ρωσοφοβία» τους, χτυπούν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τις οικονομίες τους, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους» υποστήριξε ο Putin, επισημαίνοντας πως αυτό φαίνεται από τη δραματική αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη.

«Σε κάποια κράτη, ο πληθωρισμός προσεγγίζει το 20% σε ετήσια βάση, ενώ στο σύνολο της Ευρωζώνης, οι τιμές στα εμπορεύματα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 11%.

Προφανώς, η εμμονή στις κυρώσεις θα οδηγήσει αναπόφευκτα στις πιο σύνθετες και δυσεπίλυτες συνέπειες για την ΕΕ, για τους κατοίκους της αλλά και για τα πιο φτωχά κράτη που είναι ήδη αντιμέτωπα με τους κινδύνους του λιμού» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως εφαρμόζει μαζί με τις αρμόδιες ρωσικές σχέσεις, ένα συνεκτικό σχέδιο για την διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας.

Πιθανός λιμός

Όπως είπε ο Putin, η ευθύνη για ότι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία και για την πιθανότητα λιμού σε μια σειρά από κράτη αποδίδεται στη Δύση, η οποία όπως είπε, θέλει να θυσιάσει τον υπόλοιπο κόσμο για την κυριαρχία της.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ήδη ορισμένα κράτη αντιμετωπίζουν τους κινδύνους του λιμού και, όπως υποστήριξε, με τη συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενδέχεται να προκύψουν δύσκολα αναστρέψιμες συνέπειες για την ΕΕ.

«Η ευθύνη για αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τις ελίτ των δυτικών χωρών, οι οποίες είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube