Weather Icon
Ιταλία , Ουκρανία , Ρωσία 19 Μαΐου 2022

Ντράγκι: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ντράγκι: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Παρέμβαση Ντράγκι για κατάπαυση του πυρός

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ζήτησε επείγουσα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ώστε να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου. 

Να σημειωθεί ότι ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει καμία κίνηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, κατηγορώντας επίσης το Κίεβο ότι δείχνει απόλυτη απροθυμία στη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών.   

Μιλώντας στην στην Άνω Βουλή της Ρώμης, ο Ντράγκι είπε ότι η κατάπαυση του πυρός «πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό».

Τα σχόλια του Ντράγκι έρχονται σε μια περίοδο που έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον ρόλο της Ιταλίας στην υποστήριξη της Ουκρανίας, η οποία δημιουργεί αυξανόμενες εντάσεις στην κυβερνητική πλευρά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η πίεση στη Ρωσία μέσω οικονομικών κυρώσεων «επειδή πρέπει να φέρουμε τη Μόσχα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube