Weather Icon
ΝΑΤΟ , Σουηδία 13 Μαΐου 2022

Μήνυμα υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδή ΥΠΕΞ

Μήνυμα υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδή ΥΠΕΞ

Το ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να λειτουργήσει σταθεροποιητικά και να ωφελήσει τις χώρες γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα, υποστήριξε η Σουηδή ΥΠΕΞ. Αν Λίντε.

«Η ένταξή μας στη Συμμαχία θα έθετε πιο ευδιάκριτα όρια έναντι στρατιωτικών συγκρούσεων και συνεπώς θα λειτουργούσε ως μηχανισμός αποτροπής τους στη Βόρεια Ευρώπη», υποστήριξε η Λίντε, μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της Φινλανδίας να καταθέσει αίτημα ένταξης στη Συμμαχία. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την ίδια οδό με το Ελσίνκι αναμένεται έως τη Δευτέρα να ακολουθήσει και η Στοκχόλμη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Πέτερ Χουλκβιστ, σημείωσε ότι η Σουηδία επιλέξει να καταθέσει αίτημα ένταξης, υπάρχει ο κίνδυνος αντίδρασης από τη Ρωσία.

Ωστόσο, όπως είπε, «θέλω να υπογραμμίσω ότι αν αυτό συμβεί είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απάντηση (της Μόσχας).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube