REAL TIME |

Weather Icon

Ιστορική μέρα για την Αρμενία! Εκτοξεύτηκε ο πρώτος διαστημικός δορυφόρος

Ιστορική μέρα για την Αρμενία! Εκτοξεύτηκε ο πρώτος διαστημικός δορυφόρος

Ευχαριστήριο μήνυμα Πασινιάν προς όσους συμμετείχαν και δούλεψαν στο σχέδιο.

Εκτοξεύτηκε σε τροχιά γύρω από τη γη ο πρώτος αρμενικός δορυφόρος, όπως ανακοίνωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν σε κλειστή συνάντηση.

«Η 25η Μαΐου 2022 θα παραμείνει ως ιστορική ημέρα για την Αρμενία καθώς ο πρώτος διαστημικός δορυφόρος μας εκτοξεύτηκε σε τροχιά της Γης σε πύραυλο SpaceX από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Πασινιάν, ο οποίος έστειλε απέραντες ευχαριστίες σε όλους εκείνους που το έκαναν αυτό δυνατό.

Ο Αρμένιος ηγέτης πρόσθεσε ότι ο δορυφόρος βγήκε στο διάστημα μετά από συνεργασία της κρατικής “Geocosmos” με την ισπανική “Satlantis”.

«Δεν μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία αυτού του γεγονότος, με αυτή την Αρμενία να ξεκινά την εποχή των διαστημικών δραστηριοτήτων και ελπίζουμε ότι οι πλούσιες παραδόσεις μας σε αυτόν τον τομέα θα αποκατασταθούν. Μιλώ για τον χώρο επιστημονικής παραγωγής του διαστήματος που υπήρχε στην Αρμενία εδώ και πολλά χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να τονίσω ότι μία από τις προτεραιότητές μας είναι ο εντοπισμός των διαστημικών τεχνολογιών στην Αρμενία, καθώς και η οργάνωση της παραγωγής διαστημικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Πασινιάν.

Ο αρμενικός δορυφόρος, ο οποίος εκτοξεύτηκε και τέθηκε σε τροχιά από τον διαστημικό σταθμό του ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, επί του πυραύλου SpaceX Falcon 9, είναι δορυφόρος παρατήρησης της Γης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube