Weather Icon

Η βουλγαρική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι βιάστηκε να αρνηθεί την πληρωμή σε ρούβλια του φυσικού αερίου

Η βουλγαρική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι βιάστηκε να αρνηθεί την πληρωμή σε ρούβλια του φυσικού αερίου

Η απόφαση της Βουλγαρίας να αρνηθεί να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια μάλλον ήταν βιαστική. Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξή του στο bTV ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Αλεξάντερ Νικολόφ.

Τώρα η Βουλγαρία δεν βλέπει κανένα νόημα στο άνοιγμα λογαριασμού σε ρούβλια, όπως έκαναν η Γερμανία και η Ιταλία, είπε ο Νικολόφ. Πρόσθεσε ότι στις 24 Μαΐου, οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν αυτό το θέμα σε συνάντηση.

«Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αύριο – στο επίπεδο της συνάντησης των υπουργών ενέργειας της κοινότητας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι οι πληρωμές σε ρούβλια αποτελούν παραβίαση των κυρώσεων. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ εταιρειών και κρατικών εταιρειών», είπε ο επικεφαλής του βουλγαρικού υπουργείου.

Ο Νικολόφ είπε ότι η Bulgargaz συνεχίζει να διατηρεί εμπορικές σχέσεις με τη ρωσική Gazprom. Διέψευσε, λοιπόν, τις φήμες ότι η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών είχε διακοπεί.

rueconomics.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube