Weather Icon

Γιώργος Φίλης: Κίνδυνος Ευρωπαϊκής Άνοιξης

Γιώργος Φίλης: Κίνδυνος Ευρωπαϊκής Άνοιξης

Γιώργος Φίλης: Κίνδυνος Ευρωπαϊκής Άνοιξης

Τις γεωπολιτικές εξελίξεις που προμηνύονται παγκοσμίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης.

Οι Ρώσοι έκοψαν το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία. Είναι θέμα χρόνου, να αρχίσουν να συζητούν, ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας δεν είναι ειδική επιχείρηση, όπως τη λένε, αλλά Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Είναι θέμα για το πως το αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι όλο αυτό το θέμα με μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και συμμετοχή στρατηγών. Όταν περάσουν μία κόκκινη γραμμή οι Δυτικοί και όταν αντιληφθούν, ότι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση εκεί, τότε θα συζητηθεί και θα μπει το ζήτημα του φυσικού αερίου και μετά θα μπει το θέμα τουλάχιστον των τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ο Χάντινγκτον έλεγε, ότι η Ουκρανία θα διασπαστεί. Αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη είναι πολύ περίπλοκο θέμα. Θεωρούσε την Τουρκία μία κατηγορία μόνη της. Θεωρεί, ότι θα αποχωρήσει από τη Δύση, αλλά όπως φαίνεται τώρα σε μικρό τακτικό επίπεδο η Τουρκία πάει με τους Αμερικανούς. Ο Χάντιντγκτον ασχολήθηκε ιδιαίτερως και με την Ελλάδα. Δεν θεωρούσε, ότι είχαμε δημοκρατικό καθεστώς. Ανεξαρτήτως την επιχειρηματολόγησή του θέση, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό που έπιασε αυτές τις χώρες και συμπεριέλαβε την Ελλάδα.

Η ουσία είναι, ότι όντως υπάρχει αυτή η συζήτηση ένα γεωπολιτικό υπόβαθρο. Ο καθολοκισμός, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάπα, μπορούμε να πούμε, ότι δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στον ελληνισμό.

Πού παίζει το σενάριο χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι παραλογισμοί θα πληρωθούν…

Κίνδυνος να γίνει μία… Ευρωπαϊκή Άνοιξη στα πρότυπα της Αραβικής που ξεκίνησε από την αύξηση των τιμών των τροφών.

Πάμε σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συμπεριφερόμαστε λες και είμαστε… Πολωνία.

Ο δρ. Γεωπολιτικής και καθηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων, Γιώργος Φίλης, στην εκπομπή “Ο Εξαρχείων” με τον Ανδρέα Μαζαράκη στον Παραπολιτικά FM.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube