Weather Icon

Φινλανδός Υπ. Εξωτερικών: Πολύ σημαντικό να έχουν αρθεί οι τουρκικές αντιρρήσεις για την ένταξή μας πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Φινλανδός Υπ. Εξωτερικών: Πολύ σημαντικό να έχουν αρθεί οι τουρκικές αντιρρήσεις για την ένταξή μας πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα ζητήματα που θέτει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο NATO να έχουν επιλυθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στα τέλη Ιουνίου στη Μαδρίτη, τόνισε την Παρασκευή ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της φινλανδικής διπλωματίας έγιναν μετά από συνάντησή του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία ανθίσταται στο να εγκρίνει τα αιτήματα των Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενη την “ανοχή”, κατά την Άγκυρα, των συγκεκριμένων χωρών σε οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές, όπως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και παρακλάδια του ή το δίκτυο “Χιζμέτ” (“Υπηρεσία”) του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα (αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ) Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube