REAL TIME |

Weather Icon

Εξήντα οκτώ γυναικείες οργανώσεις ζητούν την απελευθέρωση της πρώην βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Aysel Tuğluk

Εξήντα οκτώ γυναικείες οργανώσεις ζητούν την απελευθέρωση της πρώην βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Aysel Tuğluk

Εξήντα οκτώ  οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αναφέρθηκαν σε ανακοίνωσή τους στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της πρώην βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Aysel Tuğluk, λέγοντας: «είναι καιρός να είμαστε αλληλέγγυοι με την Aysel Tuğluk», υπογραμμίζοντας ότι «οι διοικητικές και νομικές αρχές που αγνόησαν το ιατρικό πόρισμα που λέει ότι «δεν μπορεί να μείνει στη φυλακή» θα είναι υπεύθυνες για την τυχόν δυσμενή εξέλιξη  της υγείας της Aysel Tuğluk ».

Οι εξήντα οκτώ γυναικείες οργανώσεις προέτρεψαν τις αρχές να απελευθερώσουν την Tuğluk έτσι ώστε η θεραπεία της να συνεχιστεί σωστά. Οι δικηγόροι της Aysel Tuğluk είχαν δηλώσει, πριν από λίγες ημέρες, ότι έχει απώλεια μνήμης και πως δεν μπορεί να κάνει μόνη της τις καθημερινές της δραστηριότητες. Η πολιτικός είναι φυλακισμένη από το 2016. Το Ιατροδικαστικό Ίδρυμα της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε έκθεση που έλεγε ότι η Tuğluk θα μπορούσε να παραμείνει στη φυλακή, ενώ το πόρισμα που έβγαλε το Ιατρικό Ίδρυμα του Kocaeli έλεγε το αντίθετο, ότι δεν μπορεί δηλαδή να μείνει στη φυλακή. Όλα τα αιτήματα αποφυλάκισής της που υπέβαλαν οι δικηγόροι της έχουν απορριφθεί.

Η δήλωση αναφέρει: «Όπως όλοι γνωρίζουν, η Aysel Tuğluk ήταν μάρτυρας της ρατσιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κηδείας της μητέρας της και αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά άφησε ανεπανόρθωτη βλάβη στη μνήμη της. Αναλαμβάνοντας την πολύμηνη θεραπεία και την ιατρική της εξέταση, το Ιατροδικαστικό Ίδρυμα της Ιατρικής Σχολής του Kocaeli συνέταξε ομόφωνα έκθεση σύμφωνα με την οποία η κατάσταση της Tuğluk δεν της επιτρέπει να μείνει στη φυλακή. Παρόλα αυτά, ένα νέο πόρισμα που εκδόθηκε από το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ελέγχεται από το τουρκικό καθεστώς, ανέφερε ακριβώς το αντίθετο». Η προσφυγή των δικηγόρων της στο «Ανώτατο Συμβούλιο» κατά των αντιφατικών εκθέσεων παραμένει αναπάντητη. Το τουρκικό καθεστώς αγνοεί την επιδείνωση της υγείας της».

Η συνέχεια της δήλωσης έχει ως εξής: «Ενιστάμεθα σε αυτό που αναγκάζουν την Aysel Tuğluk, η οποία είναι μία πολιτικός που έχει αγωνιστεί εναντίον κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και έχει παλέψει για την ελευθερία των γυναικών επί σειρά ετών, να βιώσει σήμερα. Απαιτούμε την απελευθέρωσή της. Δεδομένης της απαιτήσεώς μας για «Δικαιοσύνη για τις γυναίκες», επαναλαμβάνουμε επίσης το αίτημά μας για  την απελευθέρωση της Tuğluk καθώς και για  όλες τις γυναίκες που φυλακίζονται για πολιτικούς λόγους όπως η Aysel Tuğluk . Το τουρκικό καθεστώς και κυρίως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνα για την αποτυχία εκπλήρωσης των απαιτήσεων της έκθεσης της επιτροπής που αναφέρει ότι η Aysel Tuğluk δεν μπορεί να παραμείνει στη φυλακή. Οι διοικητικές και νομικές αρχές που αγνοούν την έκθεση θα είναι υπεύθυνες για την τυχόν δυσμενή εξέλιξη της υγείας της Tuğluk».

Η δήλωση καλεί όλες τις αρχές που έχουν ρόλο σε αυτήν την παράνομη διαδικασία που επιβλήθηκε στην  Aysel Tuğluk να ενεργήσουν ευσυνείδητα και σύμφωνα με το νόμο και την επιστήμη. Υπενθυμίζουμε ότι η Tuğluk πρέπει να απελευθερωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε η θεραπεία της να συνεχιστεί σωστά και να επαναλάβουμε την έκκλησή μας για αλληλεγγύη».

Οι υπογράφοντες είναι οι εξής:

Adalar Foundation Women’s Working Group, Adana Women’s Platform, AĞ-DA Gender Equality Solidarity Network, Alevi Women’s Union, Anatolian Women’s Movement, Women from Ankara Solidarity Academy (ADA), Ankara Women’s Platform, Antalya Women’s Counseling Center and Solidarity Association, Aramızda (Between Us) Gender Studies Association, European Alevi Women’s Union, Ben Seçerim (I Choose) Association, Association for Combating Sexual Violence, Datça Women’s Platform, DAD Women’s Assembly, Women’s State of Solidarity Association (DAKAHDER), Demir Leblebi Women’s Association, Democratic Alevi Associations Women’s Assembly, Democratic Alevi Women’s Union, Dikili Women’s Platform, Diyarbakır Bar Association Women’s Rights Center, Ekmek ve Gül Magazine, Women from Labor Party, Eskişehir School Research and Solidarity Association-Gender Working Group, Monitoring for Equality Women’s Group-EŞİTİZ, Home-Based Employees Union, Foça Peace Women, Günebakan Women’s Association, Halkevci Women, Hatay Women are Strong Together, Peoples’ Democratic Congress (HDK) Muğla Women’s Assembly, HDP Adana Women’s Council, HDP Balıkesir Women’s Council, HDP Hatay Women’s Council, Hubyar Women’s Council, İskenderun Women’s Platform, İzmir Women’s Solidarity Association, Women’s Solidarity, Women’s Party, Women’s Human Rights – New Solutions Association, Women Writers Association, Kadınlar Birlikte Güçlü (Women are Strong Together), Kağıthane HDP Women’s Organization, Karaburun Women’s Platform, Katre Women’s Counseling and Solidarity Association, Public Employees Trade Unions (KESK) Women’s Assembly, Kırkyama Women’s Solidarity, Kırmızı Biber (Red Pepper) Association, Körfez Independent Women’s Solidarity, Mavigöl Women’s Association, Mersin Alevi Women’s Platform, Mimoza Women’s Association- Mersin, Purple Solidarity, Mor Sarmaşık, Muğla Emek Benim (Labor is Mine) Women’s Association, Muğla Women’s Solidarity and Consultation Association, Lawyers’ Association for Freedom Women’s Commission, Libertarian Democrat Lawyers (ÖDAV), Rosa Women’s Association, SES Equality and Justice Women’s Platform, Socialist Women’s Assemblies, Women with TİP, TJA (Tevgera Jinên Azad) Free Women’s Movement, Turkish Medical Association (TTB) Women’s Medicine and Women’s Health Branch, Van Women’s Platform, Van Star Women’s Association, Wernicke Korsakoff patients and Former Prisoners/Çukurova, Yan Yana (Side by Side) Initiative Women, Yaşamevi (Life House) Women’s Solidarity Association.

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: http://mezopotamyaajansi35.com/en/WOMEN/content/view/156374

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube