Weather Icon

Ανώτατο στέλεχος PKK: Nίκη κατά της Τουρκίας θα σημάνει την εκκίνηση μιας δημοκρατικής εποχής

Ανώτατο στέλεχος PKK: Nίκη κατά της Τουρκίας θα σημάνει την εκκίνηση μιας δημοκρατικής εποχής
Ο ανώτατος αξιωματούχος του PKK, Ντουράν Καλκάν, εξηγεί ότι η τελευταία επίθεση της Τουρκίας θα προκαλέσει τις πιο σημαντικές συνέπειες: Είτε η τουρκική διοίκηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των «νεο-οθωμανικών» φιλοδοξιών της, είτε θα ξεκινήσει μια δημοκρατική εποχή μόλις αποτύχει η επίθεση.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας και το συμμαχικό του Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) δεν θα επικρατήσουν στην τελευταία τουρκική επίθεση στο Ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Ντουράν Καλκάν, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στο Πρακτορείο Ειδήσεων Fırat (ANF).

Σύμφωνα με τον Καλκάν, η Τουρκία έχει τρεις στόχους: Να συντρίψει τους μαχητές του PKK, να ανατρέψει το σημερινό status quo των Κούρδων μειώνοντας τα επιτεύγματά τους στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ (KRI) και τη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα), και να καθιερώσει ένα καθεστώς διακυβέρνησης που θα μοιάζει με αυτό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην περιοχή.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί η Τουρκία επέλεξε να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στις 17 Απριλίου, ο Καλκάν είπε:

«Το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει κάποιες παραχωρήσεις στην Τουρκία για να αντιταχθούν στη Ρωσία. Η Τουρκία θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση στη νέα της απόπειρα κατοχής και γενοκτονικής επίθεσης κατά των Κούρδων και του PKK».

«Αν και το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι το Ιράκ δεν αποδέχεται την εισβολή, και απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν πως αποδέχονται την εισβολή, ο Ερντογάν εξακολουθεί να πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις, προφανώς σε ένα πλαίσιο σχέσεων και συμμαχιών. Το KDP [Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν] στοχεύει να καταστήσει τον Μπαρζανί κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή και συνεχίζουν το λαθρεμπόριο και το παράνομο εμπόριο με την Τουρκία, με την οικογένεια του Ερντογάν και με λοιπούς κύκλους του AKP. Αυτά είναι τα κίνητρά τους κατά τη συνεργασία τους με τον τουρκικό στρατό».

Για τις πιθανές συνέπειες της τελευταίας τουρκικής επίθεσης, ο Καλκάν είπε:

«Πρόκειται για μια γενοκτονική επίθεση κατά του κουρδικού λαού. Εάν ηττηθεί το PKK, τότε θα έρθει η σειρά όλων των Κούρδων και όλα τα επιτεύγματά μας θα καταστραφούν (…) Στη συνέχεια, θα είναι η σειρά των Αράβων, επειδή η σημερινή τουρκική διοίκηση θέλει να επιστρέψει στις μέρες της οθωμανικής κυριαρχίας, για άλλη μια φορά επιβάλλοντας την επιρροή της στους Άραβες της περιοχής».

«Εάν το αντάρτικο νικήσει εδώ, η κουρδική ύπαρξη και ελευθερία θα οριστικοποιηθούν. Η Τουρκία και η Μέση Ανατολή θα κινηθούν προς τη δημοκρατία που θα βασίζεται στην κουρδική απελευθέρωση και θα αναδυθεί μια νέα εποχή. Τι πιο όμορφο; Γι’ αυτό ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει σε αυτόν τον πόλεμο. Θα σημάνει επιτυχία και νίκη για όλους».

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube