REAL TIME |

Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Απαράδεκτο! Ο Ζελένσκι απαξίωσε Ελλάδα και Κύπρο

Σάββας Καλεντερίδης: Απαράδεκτο! Ο Ζελένσκι απαξίωσε Ελλάδα και Κύπρο

Σάββας Καλεντερίδης: Απαράδεκτο αυτό που συνέβη με τον μαχητή Αζόφ! Απαξίωση Ζελένσκι σε Ελλάδα και Κύπρο

Δεν έγινε καλή προετοιμασία μεταξύ των δύο πλευρών. Απαράδεκτο αυτό που συνέβη με τον μαχητή Αζόφ. Ξένες χώρες το χρηματοδοτούν και το χρησιμοποιούσαν από το 2014 για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Γιανουκόβιτς και στη συνέχεια για να τορπιλίσουν τις συμφωνίες του Μινσκ. Υπάρχουν εκθέσεις του ΟΗΕ που μιλούν για εγκλήματα πολέμου.

Δεν σημαίνει, ότι όσοι συμμετέχουν στο τάγμα είναι νεοναζί. Δεν υπήρχε λόγος να αναφερθεί στο Αζόφ, αλλά δεν υπήρχαν και λόγοι να μιλήσουν μαχητές στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Απαξίωση Ζελένσκι να μιλήσει για την εισβολή στην Κύπρο. Όταν είσαι ηγέτης μίας χώρας, που έχει δεχτεί εισβολή και πας σε μία χώρα που έχει υποστεί τα ίδια και υφίσταται κατοχή, τότε οφείλεις να δείξεις αλληλεγγύη και όχι απαξίωση. Αν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις είναι σαν να κοροϊδεύεις αυτόν που έχει υποστεί το ίδιο πράγμα. Και όχι μόνο αυτό.

Πήγε και είπε πως να κυβερνούν τη χώρας τους. Στο τέλος όταν η πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε στην εισβολή, έκοψε τη συνομιλία. Είναι απίστευτη προσβολή για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον ελληνισμό. Δεν ρίχνω καμία ευθύνη στον Ζελένσκι.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά, τις διπλωματικές εργασίες των δύο χωρών που δεν διαχειρίστηκαν σωστά την υπόθεση.

Πρέπει να λέμε “κανένας Ρώσος στρατιώτης στο έδαφος της Ουκρανίας αλλά και κανένας Τούρκος στρατιώτης στην Κύπρο”.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ραντάρ» που παρουσιάζει ο δευθυντής του AlphaRadio, Τάκης Χατζής, στις 8 Απριλίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube