Weather Icon

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν σύντομα σύγχρονα UAV αρμενικής παραγωγής

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν σύντομα σύγχρονα UAV αρμενικής παραγωγής

Αρκετές στρατιωτικές-βιομηχανικές εταιρείες στην Αρμενία έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό να παράγουν σύγχρονα όπλα, μερικά από τα οποία προμηθεύονται τον αρμενικό στρατό, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε φάση δοκιμών ή είναι ακόμα πειραματικά δείγματα.

Ο Νταβίντ Γκαλογιάν, ιδρυτικός διευθυντής της εταιρείας «Davaro», λέει σε συνομιλία με τη «Haykakan Zhamanak» ότι η εταιρεία κάνει τα πάντα για να λύσει τα προβλήματα και να παράγει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συσκευές πρέπει να είναι αποτελεσματικές στην εκτέλεση εργασιών.

«Η εταιρεία μας λειτουργεί από το 2007. Μετά τον τετραήμερο πόλεμο, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στον σχεδιασμό και την παραγωγή τέτοιων συστημάτων. Για δύο χρόνια δουλέψαμε μόνο για εκπαίδευση και δοκιμές. Στις αρχές του 2019 είχαμε μια επιστημονική-πειραματική συμφωνία με το κράτος και ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα, έχουμε υλοποιήσει 15 έργα σε ό,τι αφορά τα ρομποτικά συστήματα. Η εταιρεία είναι ήδη καθιερωμένη και διαθέτει υψηλού επιπέδου επαγγελματική ομάδα », τονίζει ο Galoyan.

Τώρα εργάζονται σε όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για τον πόλεμο 5ης γενιάς: νέα μοντέλα τηλεκατευθυνόμενων ρομποτικών UAVs, drones αναγνώρισης με καθοδήγηση λέιζερ και drones.

Χωρίς να ανοίξει αγκύλες, ο διευθυντής εταιρείας που ειδικεύεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη λέει ότι υπάρχει ένα δείγμα που έχει περάσει το κρατικό τεστ. Ορισμένος αριθμός θα παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και μετά θα ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία και οι στρατιωτικές δοκιμές.

«Έχουμε υιοθετήσει ένα όραμα ότι δεν δημιουργούμε έναν τύπο όπλου, αλλά πρέπει να έχουμε έναν νέο στρατό, ο οποίος θα αποτελείται από ένα ρομποτικό σύστημα, όπου το μόνο ανθρώπινο καθήκον θα πρέπει να είναι να ηγείται του συστήματος. Έχουμε επίσης θέσει ως στόχο την παραγωγή τηλεχειριζόμενων συσκευών επιφάνειας. Συνειδητοποιώντας τις επιταγές της εποχής ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εκσυγχρονιστούν, εμπλέκουμε περισσότερα ATS στη στρατιωτική διαδικασία. Έχουμε επίσης συμβόλαια με διεθνείς εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις συσκευές μας. Ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν πιο δυναμικά », λέει ο Galoyan.

Κάθε ένα από τα UAVs της εταιρείας έχει τα δικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, το καθήκον να χτυπήσει έναν στόχο πολύ γρήγορα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον Galoyan, όλα τα σχέδια των συσκευών είναι αρμενικά, από άποψη τεχνολογίας μόνο οι πληροφορίες λαμβάνονται από το εξωτερικό.

«Είναι σχεδιασμένα να χτυπούν εχθρικά αεροδρόμια, αποθήκες όπλων, κυρίως ακίνητα αντικείμενα. Για παράδειγμα, το UAV “Aralez” μπορεί να πετάξει έως και 6000 μέτρα, η διάρκεια πτήσης είναι 6 ώρες. «Ο στρατός πρέπει να συζητήσει νέες τακτικές και τύπους», είπε.

Η εταιρεία “Davaro” συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, το Γενικό Επιτελείο της Ρουμανίας, το Υπουργείο ΒΤΑ, την Επιτροπή Στρατιωτικής Βιομηχανίας της Ρ.Α.

ΠΗΓΗ: armtimes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube