Weather Icon
Video , Ιστορία , Τουρκία 27 Απριλίου 2022

Μελέτης Μελετόπουλος: Μήνυμα Ανάστασης για τους Έλληνες

Μελέτης Μελετόπουλος: Μήνυμα Ανάστασης για τους Έλληνες

Συμβιβασμός με την Τουρκία στο θέμα του Αιγαίου σημαίνει ένα πράγμα: ελληνική υποχώρηση.

Ο Καθηγητής Μελέτης Μελετόπουλος δεν «λειαίνει τις γωνίες», όπως προσπαθούν να κάνουν όλο και περισσότερο στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που δείχνει να φοβάται το «τουρκικό μπούλινγκ».

Ωστόσο όπως εκτιμά ο κ.Μελετόπουλος δεν πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλος «γεωπολιτικό παίκτης» που να επιθυμεί πραγματικά να δει το Αιγαίο υπό ελληνο-τουρκική συγκυριαρχία», γιατί αυτό θα έδινε στην Άγκυρα δύναμη που ουδείς θέλει να τη δει να έχει. Γι ΄ αυτό και ο κ.Μελετόπουλος αποδίδει όλη αυτή τη συζήτηση περί «συζητήσεων» και συμφωνιών» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα που απλά προσπαθεί να αποφύγει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ.Μελετόπουλος εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνισμό. Μήνυμα ανάστασης…Στηρίζει την αισιοδοξία του σε μία λέξη ….Σε αυτό το «αλλά» που πάντα έδινε στον ελληνισμό΄ώθηση να κάνει τα πάντα και κυρίως τα πολλά δύσκολα. Εκείνο το «αλλά» που είχε πει στον Καποδίστρια ένας Έλληνας επιχειρηματίς ο Ι.Δομβόλης ,στην Αγία Πετρούπολη . Όταν ο Καποσδίστριας του είπε πως «είμαστε λίγοι», εκείνος του απάντησε : «Κύριε κόμη ,είμαστε λίγοι αλλά…»

Στο Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, στην εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου, στα Δερβενάκια, το 1940 ,πάντα είμασταν λίγοι «αλλά», υπενθυμίζει ο κ.Μελετόπουλος.

Χρόνια πολλά με αισιοδοξία που μας μεταγγίζει ο κ.Μελέτης Μελετόπουλος.

Ο Μελέτης Ταΰγετος Η. Μελετόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας. Έχει επίσης διδάξει Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube