Weather Icon

H Τουρκία βγάζει το ÇEŞME στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες

H Τουρκία βγάζει το ÇEŞME στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες

Την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας αναφέρει: «Ανατολική Μεσόγειος.

»Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνας και Ενημέρωσης-Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου».

 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ είχε κάνει λόγο για σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο.

«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» είχε δηλώσει. «Πριν από τρία χρόνια, όταν στείλαμε το Γιαβούζ, είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιοχής η χώρα- κλειδί είναι η Τουρκία» επισήμανε ο Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αγκυρα «πάντα με εποικοδομητική στάση θα προχωρήσει με τη νοοτροπία που ευνοεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των πλευρών».

«Στο πλαίσιο αυτό» όπως είπε «μπορούμε να μετατρέψουμε και την ανατολική Μεσόγειο σε προορισμό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube