Weather Icon

Χτύπημα των Κούρδων σε βάση της ΜΙΤ στο Ν. Κουρδιστάν – Β. Ιράκ

Χτύπημα των Κούρδων σε βάση της ΜΙΤ στο Ν. Κουρδιστάν – Β. Ιράκ

Τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί και ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων νεκροί σε μάχες με τους Κούρδους

Ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι δράσεις του τουρκικού στρατού στο Νότιο Κουρδιστάν – Βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Δαγκάνα”, χθες, 22 Απριλίου 2022 ανακοινώθηκε ότι οι τουρκικές δυνάμεις είχαν απώλειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες τις 22 Απριλίου σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί.

Έχασαν τη ζωή του οι ανθυπολοχαγός Πεζικού Bekir Can Kerek, ο μόνιμος λοχίας Πεζικού Çavuş Furkan Gök και ο μόνιμος λοχίας Παζικού Kubilay Çon.

Η τουρκική πλευρά αναφέρει ότι οι Κούρδοι έχουν 43 νεκρούς, ενώ τον ίδιο αριθμό δίνουν και οι Κούρδοι για τις τουρκικές απώλειες.

Επίσης, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησαν κουρδικές πηγές, σε βάση που διαθέτει η τουτική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ στην κωμόπολη Σελασίτζε, σημειώθηκε μια ή δύο εκρήξεις, χωρίς να έχει ανακοινωνθεί αν υπήρχαν απώλειες.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται αυστηρά να αναφέρονται απώλειες της ΜΙΤ στα τουρκικά ΜΜΕ, με δημοσιογράφους που δημοσίευσαν σχετικές ειδήσεις να βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Τέλος, ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας έχασε τη ζωή του, όταν το τεθωρακισμένο όχημα που επέβαινε δέχτηκε πλήγμα από κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα που εκτόξευσαν, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, Κούρδοι ανάρτες, στην περιοχή της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη (Αλ Μπαμπ).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube