REAL TIME |

Weather Icon

Βαριές απώλειες στην Ασία, στο -2% ο Nikkei

Βαριές απώλειες στην Ασία, στο -2% ο Nikkei

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς το κλίμα συνεχίζουν να επιβαρύνουν οι ακραίες πληθωριστικές πιέσεις από το ράλι των τιμών των εμπορευμάτων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 2,05% στις 25.162,78 μοναδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με κέρδη 0,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,7%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει πτώση 0,9%. Οι δείκτες σε Μαλαισία, Ταϊβάν και Ινδονησία επίσης χάνουν έδαφος.

Οι επενδυτές βλέπουν το ράλι των τελευταίων εβδομάδων στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και των βασικών μετάλλων να απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες τις ανοδικά αναθεωρημένες προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, προβλέποντας εκτίναξη των τιμών ακόμα και πάνω από το 7% το 2022 στο χειρότερο σενάριο.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό 40 ετών τον Φεβρουάριο στο 7,9%.

Στο μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει κανένα σημάδι ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ακόμα και για την διαμόρφωση ανθρωπιστικών διαδρόμων για την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube