Weather Icon

Ρώσος διπλωμάτης: Αν το ΝΑΤΟ μας απειλήσει, έχουμε δικαίωμα χρήσης πυρηνικών

Ρώσος διπλωμάτης: Αν το ΝΑΤΟ μας απειλήσει, έχουμε δικαίωμα χρήσης πυρηνικών

Eάν η Ρωσία δέχεται επίθεση από το ΝΑΤΟ, γιατί όχι, είμαστε πυρηνική δύναμη

Ο αναπληρωτής μόνιμος πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολιάνσκι, ένας από τους κορυφαίος διπλωμάτες της Ρωσίας στις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο Skynews, δήλωσε ότι, η Ρωσία, εφόσον απειληθεί από το ΝΑΤΟ, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν είχε δίκιο που υποστήριζε την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Πολάνσκι απάντησε ότι «εάν η Ρωσία προκαλείται από το ΝΑΤΟ, εάν η Ρωσία δέχεται επίθεση από το ΝΑΤΟ, γιατί όχι, είμαστε πυρηνική δύναμη», σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει ότι αυτό, δεν είναι σωστό να λέγεται. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι σωστό και το να απειλείς τη Ρωσία και να προσπαθείς να παρέμβεις, καθώς, όπως είπε, όταν έχεις να κάνεις με μια πυρηνική δύναμη, πρέπει να υπολογίσεις όλα τα πιθανά αποτελέσματα της συμπεριφοράς σου.

Ο αναπληρωτής πρέσβης απέρριψε την επίσημη δήλωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι ένοχα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας πάντως ότι δεν εναπόκειται στον ίδιο να αξιολογήσει την κατάσταση, ως μη όντας στο πεδίο.

Η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη έδειξε στον κ. Πολιάνσκι φωτογραφίες του Associated Press στη Μαριούπολη, που απεικονίζουν πολυκατοικίες που χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους και σορούς παιδιών αλλά εκείνος αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία ευθύνεται, λέγοντας μάλιστα πως η Ουκρανία επιτίθεται στα δικά της κτίρια και στους πολίτες.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube