Weather Icon

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Στην Τουρκία και δεύτερο γιοτ του

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Στην Τουρκία και δεύτερο γιοτ του

Η Τουρκία συνεχίζει να μην εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος των ρώσων ολιγαρχών

Γιοτ που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πλησίαζε την Τρίτη στο τουρκικό τουριστικό θέρετρο Μαρμαρίδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, μια ημέρα αφότου ένα άλλο γιοτ που συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς ελλιμενίστηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). 

Πιο συγκεκριμένα, η θαλαμηγός Eclipse κατευθυνόταν προς τη Μαρμαρίδα, περίπου 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της μετά από πορεία νοτιοανατολικά των ελληνικών νησιών Κρήτης και Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Marine Traffic. 

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι το γιοτ Solaris, μήκους 140 μέτρων, παρέμεινε αγκυροβολημένο στην Αλικαρνασσό, περίπου 80 χιλιόμετρα  μακριά, έχοντας παρακάμψει τα νερά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Αμπράμοβιτς επέβαινε σε κανένα από τα σκάφη. Ο Αμπράμοβιτς  είναι μεταξύ πολλών πλούσιων Ρώσων που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι κυβερνήσεις της ΕΕ ενήργησαν τις τελευταίες ημέρες για να τους κατασχέσουν γιοτ και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος των ρώσων ολιγαρχών. 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube