Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: Ουκρανική σκακιέρα και η Ελλάδα την επόμενη μέρα

Παντελής Σαββίδης: Ουκρανική σκακιέρα και η Ελλάδα την επόμενη μέρα

Η ουκρανική κρίση έχει πολλές διαστάσεις. Στην Ουκρανία εκτυλίσσεται ένα «παιχνίδι» που οι ρίζες του μπορεί να φθάνουν στο μεσαίωνα. Η χώρα είναι ο καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας νέας γεωπολιτικής αρχιτεκτονικής. Το σχήμα της μπορεί να το έχουν αμυδρά υπόψη τους οι Αμερικανοί σχεδιαστές. Και αυτοί δεν είναι σίγουροι εάν θα τους βγει.

Ο κ. Πούτιν μπήκε σε ένα βάλτο χωρίς, όπως όλα δείχνουν, να γνωρίζει τις ολοκληρωτικές συνέπειες της, πέραν κάθε λογικής, ενέργειάς του. Και η ενέργειά του ήταν πέραν κάθε λογικής διότι αυτό που διαφαίνεται αυτήν την στιγμή δεν είναι ευνοϊκό για τη χώρα του. Φυσικά ούτε για τον ίδιο αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Ο κ. Πούτιν είναι ένας επικίνδυνος ηγέτης. Δεν αποκλείεται, προκειμένου να σωθεί να καταφύγει, ακόμη, και στα πυρηνικά. Το κακό με τα πυρηνικά το έκανε ήδη. Εκεί που η ανθρωπότητα τα είχε εξορκισμένα, ο κ. Πούτιν τα έφερε στο δυνατό προσκήνιο. Ένας τακτικός πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει να αποκλείεται.

Ο κ. Πούτιν και η στενή ομάδα που τον περιβάλει θα θελήσουν να επιβιώσουν πάση θυσία, ανεξαρτήτως, της εξέλιξης του πολέμου. Στη ρωσική ιστορία, ο ηττημένος ηγέτης εξαφανίζεται. Το τέλος του κ. Πούτιν θα είναι άσχημο αν η πολεμική επιχείρησή του δεν στεφθεί με επιτυχία. Και εδώ δεν γνωρίζω αν ισχύει αυτό που λένε οι στρατιωτικοί. Θα ορίσεις ως επιτυχία αυτό που θα έχεις επιτύχει. Οπότε όλα καλά.

Ας προσεγγίσουμε μερικές από τις διαστάσεις της ουκρανικής κρίσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube