Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία 13 Φεβρουαρίου 2022

Συνομιλία Μπάιντεν-Ζελένσκι σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Συνομιλία Μπάιντεν-Ζελένσκι σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Μπάντεν – Ζελένσκι θα μιλήσουν για το Ουκρανικό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μιλήσουν την Κυριακή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Sergii Nykyforov δήλωσε στο Facebook ότι οι δύο ηγέτες “θα συζητήσουν την κατάσταση της ασφάλειας και τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες αποκλιμάκωσης”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν για την κρίση στην Ουκρανία μετά την ανάπτυξη περισσότερων από 100.000 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

Η συνομιλία τους ξεκίνησε στις 18:04 ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Μπάιντεν είπε στον Πούτιν ότι αν η Ρωσία πράγματι εισβάλει θα υπάρξει αποφασιστική και γρήγορη απάντηση από μεριάς των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε πως μια ενδεχόμενη εισβολή θα μείωνε το κύρος της Ρωσίας και θα έφερνε εκτεταμένη δυστυχία, διαμηνύοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες τόσο για διπλωματία όσο και για ”άλλα σενάρια”.

Η στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία και η έξαρση της στρατιωτικής δραστηριότητας τροφοδότησε φόβους ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει. Η Ρωσία αρνείται ότι έχει τέτοια σχέδια

Ο Μπάιντεν είπε ότι το ζευγάρι είχε μια άμεση συνομιλία σχετικά με όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες δημόσια. Ο αξιωματούχος είπε ότι παραμένει ασαφές εάν ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τη διπλωματική οδό.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συνομιλίες είχαν τόσο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, όσο και ο Ρώσος πρόεδρος με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube