Weather Icon
Video , Πολιτική , Υγεία 11 Φεβρουαρίου 2022

Ψυχασθενείς ηγέτες και το σύμπτωμα της ύβρεως

Ψυχασθενείς ηγέτες και το σύμπτωμα της ύβρεως

Χρήστος Ιακώβου: Ψυχασθενείς ηγέτες και το σύμπτωμα της ύβρεως! Πώς μια ψυχική ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις ενός πολιτικού.

Για το βιβλίο «Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία» όπως το περιγράφει ο διακεκριμένος Αγγλος νευρολόγος – ψυχίατρος, λόρδος Ντέιβιντ Οουεν, που υπήρξε και υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας, μίλησε ο Χρήστος Ιακώβου.

Ο Οουεν περιγράφει δεκατέσσερα συμπτώματα του συνδρόμου και σημειώνει ότι είναι αρκετό να εμφανίζει ένας ηγέτης τουλάχιστον τρία από τα δεκατέσσερα συμπτώματα για να βγει η διάγνωση «σύνδρομο της ύβρεως».

Επίσης, σημειώνει ότι το σύνδρομο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε ηγέτη μόνο κατά την περίοδο μιας θριαμβευτικής ανόδου του στην εξουσία και κατά κανόνα υποχωρεί μετά την απώλειά της. Και να προσθέσω ότι τα άτομα αυτά κατά την προηγηθείσα ζωή τους κατέχονται από μια ελαφρά έως ακραία απόκλιση της συναισθηματικής τους συμπεριφοράς της περιγραφόμενης στην Ψυχιατρική ως «άτομα με υπομανιακό χαρακτήρα».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube