Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 25 Φεβρουαρίου 2022

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία

Τα ίδια με τον Πούτιν δηλώνει ο Λαβρόφ για την Ουκρανία

Τη γραμμή του Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, σημείωσε ότι η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία αλλά να την «αποστρατιωτικοποιήσει».

Ερωτηθείς εάν ήταν επιθυμία της Ρωσίας να ανατρέψει μια δημοκρατική χώρα, ο Λαβρόφ υπονοεί ότι η χώρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατική, αναφερόμενος στη μεταχείριση της Ουκρανίας προς τους ρωσόφωνους στη χώρα. Ο άβρόφ έκανε ξανά αναφορά για «Ναζί», ενώ υποστήριξε ότι η ρωσική πλευρά δεν χτυπάει αμάχους. 

Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει κατηγορήσει την Ρωσία ότι στοχεύει πολίτες. «Οι Ρώσοι λένε ότι δεν χτυπούν πολιτικούς στόχους, αλλά 33 τοποθεσίες αμάχων έχουν χτυπηθεί τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε νωρίτερα ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Βαντίμ Ντενισένκο στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε στις δυτικές επεμβάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Λιβύη – οι οποίες, όπως είπε, προκάλεσαν χιλιάδες θύματα στο όνομα της προώθησης της δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μοσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θα εξετάσει την πρόταση και πρόσθεσε ότι οι προσδοκίες της Μόσχας για το Κίεβο παραμένουν αμετάβλητες, αναφέρει το Reuters.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube