Weather Icon
Αραβικός Κόσμος , Ρωσία , Συρία 5 Φεβρουαρίου 2022

140 ρωσικά πλοία στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς για ασκήσεις στη Μεσόγειο

140 ρωσικά πλοία στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς για ασκήσεις στη Μεσόγειο

140 ρωσικά πλοία ελλιμενίστηκαν στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς για να συμμετάσχουν σε Ναυτικές Ασκήσεις στη Μεσόγειο.
.
« Μια ομάδα αποβατικών πλοίων των Στόλων του Βορρά και της Βαλτικής, αποτελούμενη από 6 μεγάλα αποβατικά πλοία, (Pyotr Morgunov), (George the Victorious), (Olnigorsky Miner), (Korolev), (Μινσκ) και (Καλίνινγκραντ) ολοκλήρωσαν τη μεταβατική φάση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έφτασε στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου Θάλασσας, στο πλαίσιο των ρωσικών ναυτικών γυμνάσιων που διεξάγονται υπό τη γενική διοίκηση του επικεφαλής του Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Εβμίνοφ“, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από 140 πλοία και 10.000 στρατιωτικούς θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις που διοργανώνονται από το Ρωσικό Ναυτικό τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.
.
Ο τελευταίος δήλωσε ότι «τα πλοία είναι επί του παρόντος αγκυροβολημένα στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπου έχουν αρχίσει να αποθηκεύουν καύσιμα, λιπαντικά, πόσιμο νερό και τρόφιμα σύμφωνα με τα πρότυπα που απαιτούνται στο λογιστικό σημείο εφοδιασμού του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο».
.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το Ρωσικό Ναυτικό αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά ασκήσεων στη Μεσόγειο, στις Βόρειες Θάλασσες και στη θάλασσα του Οκότσκ, στο βορειοανατολικό τμήμα του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού.
.
Τα ρωσικά ναυτικά γυμνάσια λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που οι ρωσικές σχέσεις με τις δυτικές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία είναι τεταμένες.
.
Στις 22 Ιανουαρίου 2020, η Ρωσία διεξήγαγε ναυτικές ασκήσεις για να αποκρούσει μια υποθετική επίθεση στη Βαλτική Θάλασσα.
.
Πριν από λίγες ημέρες, η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα ολοκλήρωσαν κοινές ασκήσεις για τη ζώνη θαλάσσιας ασφαλείας στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα για να αυξήσουν την ετοιμότητα και τον συντονισμό μεταξύ των ναυτικών των τριών συμμετεχουσών χωρών.
.
πηγή: Αλ Μανάρ
140 navires russes dans le port syrien de Tartous pour des manœuvres en Méditerranée (reseauinternational.net)
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube