Weather Icon

Toυρκία: Η ρυθμιστική αρχή των τραπεζών συμβουλεύει τις τράπεζες να μην διανέμουν μερίσματα

Toυρκία: Η ρυθμιστική αρχή των τραπεζών συμβουλεύει τις τράπεζες να μην διανέμουν μερίσματα

Η ρυθμιστική αρχή των τραπεζών της Τουρκίας έχει συμβουλεύσει τους εμπορικούς δανειστές να μην διανέμουν μερίσματα από τα κέρδη το 2021, καθώς ένα συναλλαγματικό κραχ εξανέμιζε τα αποθέματα μετρητών των τραπεζών, ανέφεραν άτομα με άμεση γνώση του θέματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ρυθμιστική αρχή, γνωστή ως BDDK, πέρασε τη σύστασή της στους δανειστές μέσω της ένωσης τραπεζών της Τουρκίας, αλλά δεν έχει ακόμη στείλει επίσημη, γραπτή ειδοποίηση που απαγορεύει τις πληρωμές μερισμάτων, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η BDDK και η ένωση τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Επιτρεπόταν στους δανειστές να πληρώσουν έως και το 10% του καθαρού εισοδήματός τους ως μερίσματα πέρυσι λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης κινδύνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρά την επιτάχυνση του πληθωρισμού, η κεντρική τράπεζα έχει ξεκινήσει έναν επιθετικό κύκλο περικοπών επιτοκίων, που διέβρεψε την εμπιστοσύνη στη λίρα και οδήγησε το νόμισμα στη χειρότερη απόδοση στις αναδυόμενες αγορές πέρυσι με υποτίμηση άνω του 40% έναντι του δολαρίου.

Η Τουρκία σχεδιάζει να εισφέρει 51,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια) στις κρατικές τράπεζες προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της αδύναμης λίρας στις κρατικές τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube