Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 27 Ιανουαρίου 2022

Ρωσία: Πολιτικά καταστροφικές ενδεχόμενες προσωπικές κυρώσεις κατά του Πούτιν

Ρωσία: Πολιτικά καταστροφικές ενδεχόμενες προσωπικές κυρώσεις κατά του Πούτιν

Σκληρή αντίδραση από τη Μόσχα, σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων στον Πούτιν

Οποιεσδήποτε κυρώσεις της Δύσης στοχεύσουν προσωπικά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ήταν πολιτικά καταστροφικές, αλλά δεν θα είχαν καμία επίπτωση, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το ενδεχόμενο επιβολής προσωπικών κυρώσεων στον Ρώσο πρόεδρο έθιξε ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν θα μπορούσε να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει οποιεσδήποτε πολεμικές προθέσεις και κατηγορεί για την ένταση τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα όμως ζητά εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση και ειδικότερα ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί ανατολικά για να συμπεριλάβει την Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε μάλιστα σήμερα ότι η Μόσχα θα αναλάβει δράση εάν η Δύση αγνοήσει τις εγγυήσεις ασφαλείας. «Αν δεν υπάρξει εποικοδομητική απάντηση και η Δύση συνεχίσει την επιθετική της πορεία, τότε η Μόσχα, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρόεδρος Πούτιν, θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα», προειδοποίησε ο Λαβρόφ, μιλώντας στην Δούμα.

«Η Ρωσία αναμένει να λάβει απάντηση στις υποβληθείσες προτάσεις της, αυτή την εβδομάδα», τόνισε ο Λαβρόφ. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία θα αντιταχθεί σκληρά στις προσπάθειες να εμφανιστεί ως μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να εξασφαλίσουν μονομερή πλεονεκτήματα», υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube