Weather Icon
Γερμανία , Ουκρανία , Ρωσία 23 Ιανουαρίου 2022

Ουκρανός Πρέσβης: “Σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία” του Βερολίνου μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του Γερμανικού Ναυτικού

Ουκρανός Πρέσβης: “Σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία” του Βερολίνου μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του Γερμανικού Ναυτικού

Ο Αρχηγός του Πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας “δίνει” την Κριμαία στη Ρωσία και προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις με την Ουκρανία

Στην Ουκρανία, οι δηλώσεις του πρώην αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Σένμπαχ  έγιναν δεκτές με τρόμο, σύμφωνα με τη Welt.

Η παραίτηση του αντιναυάρχου δεν είναι αρκετή για τον Ουκρανό πρεσβευτή Andriy Melnyk, σύμφωνα με τον οποίο η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική της.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γερμανία, Αντρέι Μελνίκ (Andrij Melnyk), χαρακτήρισε την παραίτηση του αντιναυάρχου Κάι-Αχίμ Σενμπαχ (Kay-Achim Schönbach) ως ανεπαρκή και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά τη θέση της στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο κ. Σόνμπαχ υπέβαλε την παραίτησή του”, είπε ο Μέλνικ στη Welt το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο, το σκάνδαλο άφησε “ένα σωρό θραύσματα” και “αμφισβήτησε μαζικά τη διεθνή αξιοπιστία και εγκυρότητα της Γερμανίας – και όχι μόνο από την ουκρανική σκοπιά”.

Ο Σένμπαχ είχε προηγουμένως δεχθεί μαζική κριτική επειδή, μεταξύ άλλων, είχε εκφράσει κατανόηση για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Ινδία. Ο Σενμπαχ δήλωσε πως “αυτό που πραγματικά θέλει είναι ο σεβασμός σε ισότιμη βάση. Και – Θεέ μου – το να δείχνεις σεβασμό σε κάποιον δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, δεν κοστίζει τίποτα. Θα με ρωτούσες λοιπόν: Είναι εύκολο να του δώσεις τον σεβασμό που απαιτεί – και μάλλον του αξίζει”. Είπε επίσης ότι η Κριμαία χάθηκε για την Ουκρανία.

Ο Μέλνικ είπε περαιτέρω στη Welt ότι οι δηλώσεις του στρατηγού Σένμπαχ “έχουν σοκάρει ολόκληρο το ουκρανικό κοινό”.

Έκανε μια σύγκριση με την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού: “Με αυτή τη συγκαταβατική στάση, οι Ουκρανοί ένιωσαν ασυναίσθητα να θυμούνται τη φρίκη της ναζιστικής κατοχής, όταν οι Ουκρανοί αντιμετωπίζονταν ως υπάνθρωποι”, είπε ο Μέλνικ.

Οι δηλώσεις κάνουν λόγο για “γερμανική αλαζονεία και μεγαλομανία, με την οποία ένας από τους υψηλόβαθμους αρχηγούς της Bundeswehr ονειρεύεται μια ιερή συμμαχία με τον εγκληματία πολέμου Πούτιν και μια γερμανο-ρωσική σύγχρονη σταυροφορία κατά της Κίνας”. Ο Μέλνικ μίλησε για μια “κυνικό ευτελισμό της παράνομης κατοχής της Κριμαίας” και μια υπεροπτική αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube