Πιο συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου είπε στον Δρ. Φιλ στην εκπομπή «Dr. Phil Primetime» ότι κάποιοι παγκόσμιοι ηγέτες του λένε κατ’ ιδίαν ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, αλλά «όταν έρχονται αντιμέτωποι με όλη αυτή την προπαγάνδα, όλη αυτή την τρέλα στα πανεπιστήμια, αρχίζουν να κλονίζονται, κάποιοι από αυτούς. Αλλά εγώ δεν κλονίζομαι. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο δηλωμένος στόχος της Χαμάς να καταστρέψει το Ισραήλ «δεν είναι αντίσταση».

«Έχετε πολλούς αδαείς ανθρώπους, που λυπάμαι που το λέω, των οποίων η αίσθηση της ιστορίας στην καλύτερη περίπτωση πηγαίνει πίσω στο πρωινό, ούτε καν αυτό. Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι είναι η Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη μεταχείριση της Χαμάς απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες.

«Όταν λένε ‘από το ποτάμι ως τη θάλασσα’, αυτό σημαίνει να εξαφανίσουν το κράτος του Ισραήλ. Υποστηρίζουν τη γενοκτονία. Τώρα, αυτή είναι μια θλιβερή κατάσταση της αμερικανικής εκπαίδευσης… Υπάρχει μια βαθιά σήψη και μια χρεοκοπία εκεί», υποστήριξε ο Νετανιάχου.

Η συνέντευξη του Νετανιάχου

Στη συνέχεια, ο Δρ. Φιλ ρώτησε τον Νετανιάχου «για την έξαρση του αντισημιτισμού» στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την οποία ο πρωθυπουργός κατηγόρησε «τη συγχώνευση του ριζοσπαστικού Ισλάμ και της υπερ-αναρχικής αριστεράς».

«Το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν είναι ότι το Ισραήλ πρέπει να καταστραφεί και η Αμερική πρέπει να καταστραφεί», είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ίδια συνέντευξη ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η κυβέρνησή του ελπίζει να ξεπεράσει τις διαφωνίες με τον Τζο Μπάιντεν.

Αναλυτικότερα, είπε ότι ελπίζει πως ο ίδιος και ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις «διαφωνίες» τους για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει τις παραδόσεις κάποιων πυρομαχικών στον ισραηλινό στρατό την περασμένη εβδομάδα.

«Συχνά συμφωνούμε, αλλά έχουμε επίσης τις διαφωνίες μας. Έχουμε μπορέσει να τις ξεπεράσουμε. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε και τώρα, όμως θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Dr. Phil Primetime».

philenews/in.gr