Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία 27 Ιανουαρίου 2022

Οι Γερμανοί CEO παραβλέπουν τις εντάσεις για να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με Πούτιν

Οι Γερμανοί CEO παραβλέπουν τις εντάσεις για να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με Πούτιν

Μετά τους Ιταλούς και οι Γερμανοί επιχειρηματίες θέλουν απ’ ευθείας επαφή με τον Πούτιν

Την ώρα που ΗΠΑ και Ευρώπη εξετάζουν την επιβολη κυρώσεων στη Ρωσία λόγω ανησυχιών για εισβολή της στην Ουκρανία, στελέχη γερμανικών εταιρειών έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να συζητήσουν τους οικονομικούς δεσμούς των δύο πλευρών. 

Η τηλεδιάσκεψη, την οποία διοργωνώνει ο βιομηχανικός όμιλος Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου. Αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τους επικεφαλής μεγάλων ιταλικών εταιρειών, αν και η Ρώμη είχε πιέσει για ακύρωσή της

Η Wholesaler Metro, η οποία έχει μεγάλη παρουσία στη Ρωσία, είπε στο Bloomberg ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Steffen Greubel θα παραστεί στη συνάντηση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα. Δεν είναι σαφές ποια άλλα στελέχη από τη Γερμανία θα παρευρεθούν.

Η γερμανική Ost-Ausschuss είναι μια οργάνωση λόμπι που περιλαμβάνει βιομηχανικούς κολοσσούς όπως η Siemens, η Volkswagen και η BASF, καθώς και πολλές μικρές και μεσαίες εταιρείες με επιχειρηματικούς δεσμούς στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.

Η Ρωσία είναι ο 14ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, με εισαγωγές και εξαγωγές που ανέρχονται συνολικά σε 44,6 δισ. ευρώ το 2020, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Παρά τις τεταμένες πολιτικές σχέσεις, οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία. Η Volkswagen έχει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και η BASF έχει έξι εγκαταστάσεις στη χώρα. Η Γερμανία εξαρτάται επίσης από το ρωσικό αέριο για τις ενεργειακές της ανάγκες. Ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος περιμένει τη γερμανική πιστοποίηση για να ξεκινήσει να λειτουργεί, είναι ένας πιθανός στόχος κυρώσεων.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube