REAL TIME |

Weather Icon
Video , ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 31 Ιανουαρίου 2022

Νέα Γενιά Πολέμου της Ρωσίας

Νέα Γενιά Πολέμου της Ρωσίας

Eν έτει 2021 η Ρωσική Ομοσπονδία αναβιώνει ένα παλαιότερο Δόγμα επιθετικής εξωτερικής πολιτικής. Το δόγμα αυτό προϋπήρχε από την περίοδο του Τσαρικού παρελθόντος της. Όπως σημειώνει ο διεθνολόγος Άγγελος Χωριανόπουλος, η γενικότερη στρατηγική της έχει να κάνει με την πρόκληση αστάθειας σε ήδη υπάρχουσες »Παγωμένες Συγκρούσεις», οι οποίες λαμβάνουν χώρα πέριξ των γεωγραφικών της συνόρων.


Σκοπός είναι να αντλήσει πολιτικά οφέλη μέσω της αλλαγής καθεστώτος στην περιοχή. Το αναδυόμενο αυτό Δόγμα ονομάστηκε από Ρώσους αξιωματούχους ως «Νέα Γενιά Πολέμου της Ρωσίας»

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Ρωσικού Στρατού, Valery Gerasimov, αποτελείται από πέντε Συστατικά Στοιχεία, τα οποία λειτουργούν συνεργατικά σε όλο το φάσμα των πολεμικών επιχειρήσεων. Από την οικονομία μέχρι το πεδίο της μάχης. Αυτά τα στοιχεία είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ισορροπία ισχύος στην περιοχή υπέρ της Ρωσίας.

Oι επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο από μεριάς Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας,
αλλά και Αμερικανικοβρετανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι χάκερς παραβίασαν δεκάδες κυβερνητικούς ιστότοπους της Ουκρανίας. Έτσι, σηματοδότησαν την έναρξη των επιχειρήσεων στο Πέμπτο Πεδίο Μάχης, δηλαδή τον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με έρευνα της Microsoft, τοποθέτησαν επίσης κακόβουλο λογισμικό μέσα σε κυβερνητικές υπηρεσίες της Ουκρανίας αλλά και σε Αμερικανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μίας εκ των επιχειρήσεων είναι και ο υιός του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.

Συμπεράσματα και Κρίσιμα Διδάγματα

Από το 2014 και ύστερα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την βαρύτητα των ενόπλων συγκρούσεων στον πλανήτη. Μπορεί στην Ευρώπη να βιώνουμε την »Περίοδο της Μακράς Ειρήνης», παρ’ όλα αυτά στον υπόλοιπο κόσμο οι διακρατικές διαφορές, λύνονται ακόμα με τις Θεωρητικές Βάσεις που έθεσε ο Θουκυδίδης.

Δηλαδή μέσω της Σκληρής Ισχύος και της οπλοποίησης τεχνολογιών αιχμής. Αυτός ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο Κανόνας-Νόμος. Πρέπει να κατανοήσουμε πως και η πολιτική είναι μία επιστήμη σαν όλες τις άλλες. Ίσως η σημαντικότερη. Έχει απαράβατους νόμους, αρχές, μοντέλα δράσης και πειράματα. Η ιστορία αποτελεί το εργαστήριο της πολιτικής επιστήμης ακόμα και σήμερα.

Όποιος αμελεί τον Νόμο της Σκληρής Ισχύος, είναι σαν να αμελεί την »βαρύτητα» στην επιστήμη της Φυσικής. Τα αποτελέσματα που θα εξάγει αγνοώντας αυτόν τον Νόμο θα είναι καταστροφικά. Η χώρα μας, είτε μας αρέσει είτε όχι, για χρόνια αγνόησε αυτόν τον Νόμο.

Όπως έκανε και η Αρμενία όπως έκανε και εν μέρει η Ουκρανία. Είθε λοιπόν να επέλθει η λογική και η επιστροφή σε ορισμένες βασικές αρχές και αξίες που μας διακατέχουν ως Έθνος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube