Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 1 Ιανουαρίου 2022

Επίδειξη δύναμης από Ρωσία και μήνυμα σε ΗΠΑ -ΝΑΤΟ με 10 υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

Επίδειξη δύναμης από Ρωσία και μήνυμα σε ΗΠΑ -ΝΑΤΟ με 10 υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μεγάλη δοκιμαστική εκτόξευση δέκα υπερηχητικών πυραύλων τύπου Cruise

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Biden – Putin, την οποία το Κρεμλίνο χαρακτήρισε γενικά ως μία «καλή» αρχή για την άμβλυνση των εντάσεων σχετικά με την Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μια μεγάλη δοκιμαστική εκτόξευση τουλάχιστον δέκα υπερηχητικών πυραύλων τύπου Cruise

Ακολουθεί χρονικά μια παρόμοια αλλά μικρότερης κλίμακας υπερηχητική δοκιμή από την περασμένη εβδομάδα, την οποία ο Putin είχε χαιρετίσει ως «ένα μεγάλο γεγονός στη ζωή της χώρας» που σηματοδοτεί «ένα ουσιαστικό βήμα» για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσίας.
Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι έτσι έκλεισε η Μόσχα τo 2021, λίγες μέρες πριν από τις πολυαναμενόμενες συνομιλίες της 10ης Ιανουαρίου με αξιωματούχους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Γενεύη.

«Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 10 νέους υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Cruise (Zircon) από μια φρεγάτα και δύο ακόμη από ένα υποβρύχιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον βόρειο στόλο», αναφέρει το Reuters.

Προειδοποίηση Lavrov

Σύμφωνα με το δημοσίευα η μεγάλη δοκιμή πραγματοποιήθηκε εν μέσω συνεχούς σκεπτικισμού από τη Δύση σχετικά με το εάν το υπερηχητικό πρόγραμμα της Ρωσίας είναι πραγματικά τόσο προηγμένο
«Κάποιοι δυτικοί ειδικοί αμφισβήτησαν πόσο προηγμένη είναι η νέα γενιά όπλων της Ρωσίας, ενώ αναγνωρίζουν ότι ο συνδυασμός της ταχύτητας, της ικανότητας ελιγμών και του ύψους των υπερηχητικών πυραύλων καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτισή τους», επισημαίνει το Reuters.
Η δοκιμή έλαβε χώρα στην Αρκτική, πολύ βόρεια, σε μια στιγμή συνεχών απειλών και ανταπειλών μεταξύ Δύσης και Μόσχας σχετικά με την υποτιθέμενη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία.
Για την κρίση στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε στα τελευταία του σχόλια:
«Εάν δεν ακολουθήσει εποικοδομητική απάντηση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και η Δύση συνεχίσει την επιθετική της γραμμή, τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει μια στρατηγική ισορροπία. και να εξαλείψει τις απαράδεκτες απειλές για την ασφάλειά μας».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube