Weather Icon

Χυδαία επίθεση Μπαχτσελί σε Ελλάδα: Το πληρωμένο κράτος-υπηρέτης να μην παίζει με την υπομονή μας

Χυδαία επίθεση Μπαχτσελί σε Ελλάδα: Το πληρωμένο κράτος-υπηρέτης να μην παίζει με την υπομονή μας

Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων προσβάλλει και καθυβρίζει την Ελλάδα

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας και ηγέτης των σε πολλές χώρες χαρατηρισμένων ως τρομοκρατικών Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προειδοποίησε την Ελλάδα να μην επιχειρήσει ένα παιχνίδι εξουσίας με την Τουρκία και είπε ότι η χώρα είναι ικανή να φτάσει σε έναν “νέο θρίαμβο” εναντίον των Ελλήνων, ξεκινώντας το γαϊτανάκι του 2022, με τις αναμενόμενες επιθέσεις.

“Ο συνεχής οπορτουνισμός της Ελλάδας δείχνει ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς το να γίνει ένα κράτος απατεώνας. Αυτό το μισθωμένο κράτος-υπηρέτης, το οποίο αγκαλιάζει το PKK και τη FETÖ (ακρωνύμιο που χαρακτηρίζει τους γκιουλενιστές ως τρομοκρατική ομάδα), πρέπει αμέσως να σταματήσει να παίζει με την υπομονή μας”, είπε ο Μπαχτσελί, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασε από τη Γαλλία, δήλωσε ο Μπαχτσελί.

“Κανείς δεν πρέπει να σφίγγει τα μπράτσα του προς εμάς ή να κάνει δειλές απειλές. Το Αιγαίο θα είναι μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης, αλλιώς το τουρκικό έθνος ξέρει πώς να υπογράψει μια νέα νίκη με το αίμα ή τη ζωή του”, είπε.

Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ότι “πρέπει να αντισταθούμε στις τουρκικές προκλήσεις” είναι πρόκληση, δήλωσε ο Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης του MHP είπε επίσης ότι η Τουρκία θα μπορέσει να ξεπεράσει την υψηλή πίεση του πληθωρισμού: “Δεν θα καταπιέσουμε κανέναν από τους πολίτες μας σε αυτό το τέρας”, είπε.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube