Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Ενεργειακά 29 Δεκεμβρίου 2021

Υπηρεσίες Κοινής Αφέλειας…

Υπηρεσίες Κοινής Αφέλειας…

Μπορείς να τις λες και με το όνομά τους, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας ή με το “χαϊδευτικό” ΥΚΩ, μιας και αφελώς πληρώνεις περισσότερα από όσα παίρνεις…

Γι’ αυτό ας έχουμε μια ιδέα για το φιλοσοφικό – κοινωνικό μεγαλείο… των ΥΚΩ (πιο σαχλό από το επίδομα αλληλεγγύης που,  επίσης φορτωθήκαμε χωρίς να ξέρουμε τον τελικό του σκοπό…). 

Μόνο την πρώτη 3ετία, από το 2012 (που ξεκαθάρισε και η ιδέα ότι στις ΥΚΩ των φτωχών νοικοκυριών…, μπαίνουν και τα νησιά του Αιγαίου που έχουν ακριβό ρεύμα) ως το 2015 η ΔΕΗ μας λέει ότι πληρώθηκαν κάπου 3,5 δισ. 

Προσέξτε τώρα. Από αυτά, τα 3 δισ. πήγαν για μη διασυνδεδεμένα με το χερσαίο σύστημα νησιά του Αιγαίου. Και μόνο 500 εκατ. στα φτωχά νοικοκυριά. 

Δεν θα μπούμε στην ουσία ή σε λεπτομέρειες της “πολιτικής φιλοσοφίας” σχετικά με τις ΥΚΩ. Θα σας πούμε γιατί αφού προηγηθεί δημοσιογραφική “διαδρομή” στο όλο θέμα που θα δικαιολογήσει, νομίζουμε,  τον λόγο που τις αποκαλούμε,  στον τίτλο του σημερινού σημειώματος,  Υπηρεσίες Κοινής Αφέλειας… 

Πριν 20 χρόνια, μεταξύ 1999-2000 οι πολιτικοί μας και η πολιτική τους σκαρφίσθηκαν την ιδέα να βάλουν τους ιθαγενείς να δώσουν από την τσέπη τους αυτά που χρειάζονται για να μπορούν, να λένε, οι κυβερνήσεις, ότι με Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας εξασφαλίζεται επιδότηση στο ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά,  στους ανέργους,  τους πολύτεκνους και όποιους εμείς, τέλος πάντων κρίνουμε ως πάσχοντες. Ακόμη και τους φοροφυγάδες που έχουν το κόλπο να εμφανίζουν μικρά εισοδήματα…

Ολοκληρώσαμε την ιδέα, μετά από 11 χρόνια, (μέσα στην κρίση και με τα μνημόνια στην τσέπη μας), με την προσθήκη ότι στα δικαιώματα απολαβής των ΥΚΩ πρέπει να μπουν και τα νησιά του Αιγαίου επειδή πληρώνουν πιο ακριβά το ηλεκτρικό από ό,τι στη χερσαία Ελλάδα. 

Προσέξτε ξανά εδώ. Δεν έγινε, τότε,  καμία κουβέντα ότι πριν 30 -35 χρόνια είχαμε και μια άλλη μια πολιτική ιδέα. Να συνδέσουμε με τη χερσαία Ελλάδα και το σύστημα ηλεκτρισμού της με τα νησιά του Αιγαίου για να λυθεί το πρόβλημα μια και έξω!! 

Για τη συνέχεια CApital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube