REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: Στον κόσμο του ο Ερντογάν – «Αχάριστοι όσοι μιλούν για πείνα και ανεργία»

Τουρκία: Στον κόσμο του ο Ερντογάν – «Αχάριστοι όσοι μιλούν για πείνα και ανεργία»

Ο Ερντογάν λέει πώς δεν υπάρχει ανεργία στη χώρα του.

Την ώρα που ο Τουρκικός λαός δοκιμάζεται από την πολιτική του Σουλτάνου, εκείνος μιλάει για αχαριστιία και πετάει την μπάλα… στην εξέδρα.

Αχάριστους χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσους λένε πώς υπάρχει ανεργία στη χώρα του. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν είπε πώς όσοι αναφέρουν ότι υπάρχει ανεργία στην Τουρκία κάνουν λάθος και όποιος θέλει ψωμί υπάρχει.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος παρέπεμψε σε επιχειρηματίες που ψάχνουν εργάτες για δουλειά και δεν βρίσκουν. 

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στους μισθούς που δίνουν. 

Τη δήλωση περί «αχάριστων» την επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν δύο φορές.

Μάλιστα επέμεινε στην δική του οικονομική θεωρία, σημειώντας ότι «τον λαό μου θα τον φέρω στο σημείο που αξίζει».

Θα εφαρμόσει τους νόμους του Ισλάμ και ότι ο τόκος κάνει τον πλούσιο πλουσιότερο, υποστήριξε. 

Ο Τούρκος πρόεδροςτην ώρα που βυθίζεται η οικονομία στη χώρα τους θυμήθηκε ακόμα και στην Αγία Σοφία, λέγοντας πως είναι σημαντική η μετατροπή σε τζαμί όπως η Άλωση της Πόλης.

Τουρκία: Σε πήλινα πόδια στέκεται η οικονομία της – Ολοταχώς προς τη χρεοκοπία την οδηγεί ο «ψεκασμένος» Ερντογάν

Σκηνές αλλοφροσύνης και στο χρηματιστήριο, με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας να συνεχίζεται και όλους τους οικονομικούς κύκλους να είναι στραμμένοι πάνω της. Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα οικονομικά… δημοτικού και τις λογιστικές αλχημείες του, φαίνεται να μην έχει καμία αντίληψη του τί αντιμετωπίζει.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει υποστεί μεγάλο σοκ λόγω των μέτρων που έχει λάβει ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ουσιαστικά έχει εγγυηθεί την ισοτιμία του δολαρίου με τη λίρα και οι Τούρκοι καταθέτουν τα χρήματά τους με την εγγύηση του κράτους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να καταρρέει στις 1.800 μονάδες από τις 2.200, ενώ σήμερα τέσσερις φορές διεκόπη η συνεδρίασή του λόγω της κάθετης πτώσης.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας φέρεται να έχει πουλήσει τις τελευταίες τρεις ημέρες 7 δισ. δολάρια από τα αποθέματά της.

Ασταθής και επικίνδυνος ο Σουλτάνος

Παρόλα αυτά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε χθεσινοβραδυνό του μήνυμα αναφέρει πως… «ξέρει τι κάνει, ξέρει που πηγαίνει, τι θα κάνει, πώς θα φτάσει στον στόχο» και ανάμεσα σε όλους τους στόχους είναι και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει πια διαθέσιμο το τουρκικό εμβόλιο και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα, χωρίς βέβαια να έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube